Ћурчић: Ништа ''није труло'' у држави Данској!

Селектор фудбалера Србије Радован Ћурчић рекао је да се његова екипа добро припремала и да може да се носи са притиском.

Фудбал 13.06.2015 | 17:00
Ћурчић: Ништа ''није труло'' у држави Данској!

Он је навео да је утакмица са Данском једна од пресудних у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

"Свака утакмица у репрезентацији је оптерећујућа. Сигруно да је ово један од пресудних мечева у квалификационој групи и ми морамо да се носимо с тим притиском. Без обзира што је притисак велики, мислим да ћемо бити довољно мирни да одиграмо свих 90 минута концентрисано, да немамо велики страх од резултата", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у Копенхагену.

Фудбалска репрезентација Србије сутра од 20.45 у Копенхагену игра против Данске, утакмицу петог кола Групе И у квалификацијама за Европско првенство 2015. године.

Србија има само бод после четири утакмице у групи, а Данска је освојила седам. Првопласирани Португал има девет бодова.

"Мислим да смо успели много да урадимо на психолошком плану, али утакмица је показатељ свега, видећемо сутра шта ћемо урадити. Искрено се надам да је труд који смо уложили у припреми утакмице и на тренинзима довољан и да смо урадили све што је потребно да би се победила једна оваква утакмица. Надам се да ће наш велики труд из претходног периода дати резултат", рекао је Ћурчић.

Он је навео да зна који ће тим играти сутра, али није желео да га открије, али је додао да је добро што је екипа провела неколико дана у Аустрији, где је у пријатељској утакмици победила Азербејџан са 4:1.

"Ово је критичан период за све репрезентације на крају сезоне. Период од 14 дана који смо провели заједно и промена амбијента на пет-шест дана нам доноси нове изазове. Желели смо промену амбијента, то смо добили. Имали смо мир и велику подршку наших људи који живе у Бечу, као и у утакмици у ; Сент Пелетну. На нас се пренела позитивна енергија и то нам је створило обавезу да направимо резултат, јер видимо како људи воле и желе репрезентацији добар резултат", рекао је Ћурчић.

Упитан да ли у данском тиму "има нешто труло", селектор је одговорио одрично.

"По ономе што смо видели у квалификацијама, код њих нема ништа труло. То је стабилан и јак колектив, уиграна екипа и то је препознатљиво на сваком делу терена и у сваком тренутку утакмице. У нашим условима свака утакмица која се игра добија нарочито код тренера 'бити или не бити', али нисам размишљао у том смеру. Ово је једна од најважнијих утакмица у последњем периоду, свесни смо тога", закључио је Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар