Креће борба за титулу: Црвена Звезда - Партизан!

Финална серија плеј-офа Суперлиге између кошаркаша Црвене звезде и Партизана почиње у петак од 21 сат у хали Пионир.

Кошарка 12.06.2015 | 14:00
Креће борба за титулу: Црвена Звезда - Партизан!

Шампион ће постати екипа која прва дође до три победе, а Црвена звезда је на почетку домаћин јер је лигашки део првенства завршила на првом месту.

Црвено-бели су фаворити, пошто су добили шест од девет "вечитих" дербија ове сезоне.

Тренер Звезде Дејан Радоњић рекао је да је екипа веома мотивисана да сезону заокружи на најбољи могући начин – титулом АБА лиге, Суперлиге и Купа Србије, али и учешћем у Топ16 фази Евролиге.

"Почиње завршница четвртог такмичења и улазак у сам крај напорне сезоне. Играмо 78. дуел ове сезоне, а 10. против Партизана, јединог првака Србије. Имамо велики респект према његовим резултатима последњих година и верујем да ће серија бити интересантна. Морамо бити јако добри како бисмо остварили оно што дуго чекамо", рекао је Радоњић.

Са друге стране. Партизан ће покушати да освоји 14. узастопну титулу првака држава. Као и по обичају, изабраници Душка Вујошевића у финишу сезоне подижу форму, о чему сведочи и победа над Звездом од 92:82 у последњем колу Суперлиге.

"Годинама смо били прваци и не одричемо се тога, без обзира на ситуацију. Партизан сигурно, без обзира што је Звезда фаворизована од политике и државе у одредјеној предности, али то не претварамо у алиби. Нећемо лако да предамо титулу", поручио је Вујошевић.

Вујошевић у финалној серији неће моћи да рачуна на повређеног Еда Мурића, док су код Звезде под знаком питања наступи Бобана Марјановића и Стефана Јовића.

Прва утакмица финала плеј-офа игра се у петак од 21 сат у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар