Видео - НБА финале: Убједљиви Вориорси дошли до 2:2 у серији!

Кошаркаши Голден Стејта декласирали су Кливленд са 103:82 и изједначили су на 2-2 у победама у финалној серији плеј-офа НБА лиге.

Кошарка 12.06.2015 | 13:45
Видео - НБА финале: Убједљиви Вориорси дошли до 2:2 у серији!

После три узбудљиве утакмице, Вориорси су лако славили у Охају и повратили предност домаћег терена пред пети меч у недељу у Оукленду.

Кари и Игуадала дали су по 22 поена за Голден Стејт, док је код Кавса најефикаснији био Мозгов са 28.

Гости су контролисали цео меч, али су га дефинитивно преломили у последњој четвртини коју су добили са 27:12. У том периоду Кавси су из игре шутирали 2-18, а подбацила је клупа Кливленда – само седам поена, док је Џеј-Ар Смит промашио свих осам шутева за три поена (укупно тројке домаћих 4-27).

“Офанзивно смо били ужасни – има дана када се напад једноставно не појави“, рекао је Леброн Џејмс, који је меч завршио са 20 поена (7-22 из игре), 12 скокова и 8 асистенција.

Најбољи је био Тимофеј Мозгов са 28 поена (9-16 из игре) и 10 скокова, а Метју Делаведова поново се борио са грчевима у нози и уписао је 10 поена (3-14 из игре). Тристан Томпсон забележио је 12 поена и 13 скокова.

Кључни човек у победи Вориорса био је Андре Игуадала – он је одлично чувао Џејмса, а у нападу је убацио 22 поена (8-15 из игре) и 8 скокова, а Стеф Кари такође је дао 22 поена (8-17 из игре), уз 6 асистенција.

“Изашли смо на терен са менталитетом да морамо да добијемо ову утакмицу“, рекао је Кари, а надовезао се Клеј Томпсон.

“Очајнички смо желели тријумф – били смо баш гладни и сјајан је осећај што смо дошли овде и наметнули свој стил кошарке на обе стране паркета. Тако смо побеђивали током целе сезоне“, каже Томпсон, који је меч завршио са 9 поена (4-9 из игре).

Дејвид Ли, који је у завршници треће утакмице добио прилику и искористио је, поново је одиграо врло добро – 9 поена (3-7 из игре), 5 скокова и 3 асистенције. Блистао је Дрејмонд Грин са 17 поена, 7 скокова и 6 асистенција, а Херисон Барнс додао је 14 поена.

Ниједан тим није освојио титулу после заостатка од 1:3 у победама, Вориорси су добили меч који су морали да добију и сада су поново фаворити за титулу. Пети меч је у недељу у Оракл Арени.

Коментари / 0

Оставите коментар