Данас о датуму посебне сједнице

Колегијум Народне скупштине Републике Српске (НСРС) данас ће се изјаснити о сазивању посебне сједнице на којој би се на захтјев опозиције разматрала "афера снимак" о наводној куповини посланика у Републици Српској.

Република Српска 12.06.2015 | 10:00
Данас о датуму посебне сједнице

У информацији која је припремљена за ову тачку се тврди да је почињено кривично дјело корупције и давања, односно, примања мита, с циљем подмићивања два посланика у РС-у како би се обезбиједила скупштинска већина.

Тражи се и истрага о аудиоснимку на којем се, како стоји у информацији, чује глас ентитетске премијерке Жељке Цвијановић.

Цвијановић тражи да надлежни органи раде свој посао када је ријеч о спорном аудиоматеријалу, који садржи, како је рекла, два предмета, незаконито снимање, монтирање, достављање и емитовање, као и наводну политичку корупцију.

Поновила је и да ће "без страха" присуствовати посебној сједници Народне скупштине РС на којој би требало да се расправља о спорном аудиоматеријалу.

Док у опозицији сумњају да ће владајуће странке оспоравати засједање или материјал за ову сједницу, предсједник РС-а и СНСД-а Милорад Додик каже да ће скупштинска већина гласати за дневни ред посебне сједнице, а да ће коалиција дјеловати заједно и на том засједању манифестовати своју снагу.

Колегиј НСРС данас би требало да одреди и датум наставка редовне сједнице, која је прекинута прије двадесетак дана.

(Фена)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Светолик Попадиц

12.06.2015 08:27

Сад кад имамо два РТРС програма, нема разлога да не буде пренос сваке наредне скупстине РС :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

коако досла

12.06.2015 08:36

Ова Влада је створена лоповлуком и преварама,она мозе отици само улицом и масовним протестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

12.06.2015 09:42

Ако опозиција након овог засједања буде имала 35 посланика, то мозе сматрати успјехом...

ОДГОВОРИТЕ