Хакери украли личне податке службеника

Хакери су украли личне податке и идентификационе бројеве сваког федералног службеника у САД, саопштио је синдикат запослених у америчкој влади.

Свијет 12.06.2015 | 08:31
Хакери украли личне податке службеника

Они су указујули да је сајбер напад, објелодањен прије неколико дана, много тежи него што администрација предсједника Барака Обаме признаје.

Демократски сенатор Хари Рид рекао је у Сенату да су хакерски напад у децембру на податке федералних службеника извели Кинези, преноси АП.

Предсједник синдиката запослених у влади САД, Дејвид Кокс, навео је да су хакери украли информације о статусу ветерана, војним досијеима, адресама, животном и здравственом осигурању, као и податке о примањима федералних службеника.

Сенат блокирао приједлог закона о сајбер безбједности

Амерички Сенат је данас блокирао приједлог закона о сајбер безбједности, само неколико дана након открића о хаковању милиона података запослених у влади и федералним службама.

Како јавља АП, недостајала су само четири гласа да би се ишло даље са усвајањем закона и његовим повезивањем са нацртом буџета за одбрану.

Демократе су упозориле на опасност од сајбер шпијунаже након што је прије неколико дана објелодањено да су хакери, највјероватније из Кине, украли податке више од четири милиона владиних службеника, наводи АП.

Многи демократи су, ипак, гласали против приједлога закона о сајбер безбједности, незадовољни због настојања да се он повеже са нацртом буџета за одбрану на који је предсједник Барак Обама запријетио да ће ставити вето због измјена буџета које желе републиканци, преноси АП.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар