Дуле: Човић и Ђилас растурају АБА лигу!

Тренер Партизана Душко Вујошевић није оптимиста у вези са тиме да ли ће се и наредне сезоне играти АБА лиге и додао да би његов тим највише изгубио због тога.

Кошарка 11.06.2015 | 16:40
Дуле: Човић и Ђилас растурају АБА лигу!

"Дешавају се ствари лошије него сто је предвиђено, постоји мањкавост у организацији лиге и у управљачкој структури, али се све то последњих година исправља. Лига је пуна квалитета, направљена је добра ствар која је имала простора за напредак, а ово што се ради није добро. АБА лига нема алтернативу, а ово што се дешава је борба за власт".

Он је додао да Црвена звезда жели да преузме вођење регионалног такмичења.

"У Србији је један клуб узео организацију лиге, сада жели и на Јадрану, по цену да се не игра. За Партизан би била катастрофа да се АБА лига угаси и нажалост нисам оптимиста да ће се проблеми решити“.

Он је оптужио Црвену звезду и председника КСС Драгана Ђиласа да желе да растуре АБА лигу, како би се играло само домаће такмичење.

"Не треба много памети да се види, шта се крије иза брда, Човић гледа свој интерес, верујем у његове везе да ће Звезда играти Евролигу и зато је комотан. Он гледа интерес свог клуба, жели да постави руководећу структуру у АБА што би за све било катастрофално, поготово за Партизан. Ђилас жели јаку домаћу лигу како би пет-шест клубова могло да се такмичи против Звезде и Партизана, као и Нови Пазар и Прибој".

Вујошевић је истакао да је проблем на релацији ФИБА-Евролига, лични интерес и да не верује да би и једна репрезентација била искључена са Европског првенства.

Он је истакао да не види начин да се оформи нови организација АБА лиге пошто је мало времено за то, ко би водио лигу и чији човек?.

"Моја жеља одувек је била да играју клубови из бивше Југославије, ово што се сада дешава је све, само не добро за кошарку", закључио је Вујошевић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојо

11.06.2015 15:03

Дуле нам јасно поруцује да је спреман зртвовати Србију ради Партизана. Питање је има ли ико од Срба у Партизану да га спријеци!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.06.2015 16:24

Ако су Бојо борци за Србију Дјилас тајкун и Небојса Цовиц сто је био Слобин,па њега преварио,па Дјиндјицев па њега преварио,па покрао сиротињу на Космету,па је сад Вуцицев потрцко онда боље да нас нема.