Бићу крив отишао у Сребреницу или не

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да није добио никакав нацрт текста британске резолуције о Сребреници и да зато не може да га коментарише.

Србија 11.06.2015 | 13:40
Бићу крив отишао у Сребреницу или не

Коментаришући информације да би Русија уложила вето на британску резолуцију о Сребреници, ако би то Србија затражила, Вучић је рекао да не може да има свој став о нечему што није видио.

Он је рекао да би волио да су неки консултовали и Србију, такође, али да га до сада нико ништа о томе није питао. "Не могу да се о том питању изјашњавам, али тај круг који се прави је веома, веома тежак, нажалост, помало опасан", рекао је Вучић, наводећи да се ствари на западном Балкану веома компликују.

Вучић је поновио да му је потребно још мало времена у вези са Сребреницом и ратним командантом такозване Армије БиХ у Сребреници Насером Орићем, као и за односе Србије са Бошњацима, са којима жели да има најбоље могуће односе.

"Много енергије, труда воље и времена инвестираћемо у добре односе са Бошњацима и од те политике не смемо одустати", рекао је Вучић.

Он је навео да ће, што год да буде урадио, он бити крив "отишао или не отишао у Сребреницу".

Коментаришући хапшење Мухамеда Кељмендија на Косову, сарадника Рамуша Харадинаја, Вучић је рекао да тамо постоје велика политичка превирања - шта хоће домаћи, шта страни фактор - као и у Македонији, Албанији и другдје.

"За БиХ сте видели шта се дешава, очигледно су све већа трвења и нажалост све већи антагонизми у БиХ", рекао је Вучић, наводећи да Хрватска у августу жели да слави, кад Србија буде жалила и плакала.

Он је рекао да Србија све то мора да превазиђе, наводећи да ће и она имати свој највећи празник Видовдан.

"Некако нам се све поклопило, да буду пред нама и најтеже годишњице и најтеже политичке одлуке", рекао је Вучић.

(Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Логика..,

11.06.2015 12:05

Ја као Босњак могу реци да смо сви скупа на Балкану као на стрељани... ИСТОК и ЗАПАД - једни пуне други нисане... Док сконтамо ко пуни а ко нисани оде тиква...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Блажевић

11.06.2015 12:11

Свагдје прави човјек треба отићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киви

11.06.2015 13:01

Па илија по теби би Вучић требао отићи и на митинг подршке Насеру Орићу.

Name

тузлак

11.06.2015 12:48

Само велики људи слусају своје срце и цине оно сто мисле а не ста им други говоре. Ви госп. Вуцицу сте од поцетка свог мандата покусавате се издици из овог балканског блата, надам се да цете ваљда наци себи слицне и на другим странама. Пуно здравља и среце. позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

иди

11.06.2015 12:52

Ако цес бити "крив" онда иди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збуњујуце

11.06.2015 13:00

Занимљиво је оно "АКО" (Србија затрази, Русија це улозити вето) Испада да на једној страни Србија хоце у ЕУ, а на другој трази заститу Русије од најјацих ЕУ дрзава ?? А све ради последица рата за који Србија казе да није уцествовала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суоцити се са стварима

11.06.2015 13:56

То је јако болно. Мислим да о Сребреници не треба рзолуција него свест да су људи масовно убијани. Доцим, нико не треба да пати ко то није радио. Њемци су помели Свијет и јос и сад је сан озенити бабу или удати се за диду правог Њемца. Знаци, зивот иде даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хај не лупетај.

11.06.2015 15:45

Измисљотина циста.. цифре се не подударају.. колко је у сребреници убијено срба толика је и муслимана. Сад воздра

Name

орто

11.06.2015 14:17

Не треба да иде,а природно је да се Србија окрене Русији,не лицемјерном западу.Надам се да неце ици,јер је Сребреница обицна пренадувана фарса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

12.06.2015 07:46

Шта Велика Британија има са Сребреницом? Што се не баве собом. Кад ће БиХ одлучивати о стварима у Великој Британији?

ОДГОВОРИТЕ