Милутинов врло занимљив за прву рунду НБА драфта!

Амерички медији пројектују избор Партизановог центра у првој рунди НБА драфта. Тренутно га јако озбиљно разматрају у Бостону.

Кошарка 11.06.2015 | 20:20
Милутинов врло занимљив за прву рунду НБА драфта!

Званичне пријаве за НБА драфт 2015. поднела су осморица српских кошаркаша. То су:

Никола Милутинов (Партизан), Душан Кутлешић (Металац), Марко Тејић (Црвена звезда Телеком), Раде Загорац (Мега Лекс), Ђоко Шалић (без клуба), Огњен Добрић (ФМП), Мирослав Пашајлић (Слобода Ужице) и Никола Радичевић (Севиља).

Наравно, највеће шансе за висок избор дају се стартном центру шампиона Србије, а амерички медији ове недеље предвиђају да ће млади Новосађанин бити изабран пре почетка друге рунда, која му је била предвиђана.

Конкретно, "Журнал тајмс" (јоурналтимес.цом) објашњава да је све веће интересовање за "петицу" црно-белих и доводи га у везу са Бостон Селтиксима. Раније је било наговештаја и да су за њега заинтересовани и Кливленд и Минесота.

"Извори у НБА лиги тврде да Бостон јако озбиљно приступа драфту и разматра шта све може да уради са своја два пика прве рунде (16. и 28, добијен од Клиперса). Услед оскудице квалитетних центара на овогодишњем драфту, Никола Милутинов из Србије све више интригира тимове. Према тренутном стању ствари, могао би да буде изабран и при крају прве рунде", објашњено је.

Специјализовани портал нбадрафт.нет предвидео је у почетком јуна Милутинову 60. позицију, а капитена Црвене звезде Телеком Луку Митровића, који као члан "излазне" генерације не мора да подноси пријаву, види на 47. месту. Занимљиво је да право на оба пика полаже Филаделфија, која је прошле године на драфту добила Дарија Шарића, Василија Мицића и Немању Дангубића, потом трејдованог у Сан Антонио.

Сви пријављени српски играчи (рођени после 31. децембра 1993) могу повући пријаву до десет дана пре драфт церемоније, заказане за 25. јун у Бруклину.

Коментари / 0

Оставите коментар