Одбачен приједлог резолуције о Сребреници

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ због недостатка ентитетске већине из Републике Српске данас није усвојио приједлог резолуције о Сребреници чији су предлагачи посланици Денис Бећировић, Мирсад Мешић и Заим Бацковић.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 20:18
Одбачен приједлог резолуције о Сребреници

Документ је упућен Колегијуму Дома на додатно усаглашавање. За је гласало 25 посланика, 13 је било против, а четири уздржана.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту у БиХ, чији је предлагач посланик Денис Бећировић, није добио подршку јер из Републике Српске није било довољне ентитетске већине, па је упућен Колегијуму Дома.

Усвојен је Приједлог одлуке о избору чланова Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, чији је предлагач Колегијум Представничког дома у проширеном саставу.

На листи предложених чланова је Никола Шпирић (СНСД) умјесто Жељка Комшића (ДФ), чиме су отклоњени проблеми у конституисању овог тијела.

Усвојен је Извјештај Заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ о усаглашавању текста Закона о облигационим односима у цивилном ваздухопловству БиХ.

Извјештај Заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ о усаглашавању текста Закона о царинској политици у БиХ упућен је Колегијуму Дома на додатно усаглашавање, као и Извјештај о раду Регулаторне комисије за електричну енергију БиХ у 2014. години.

Усвојени су Извјештај о провођењу закона из надлежности Централне изборне комисије БиХ у 2014. години и Извјештај о заштити личних података у БиХ за 2014. годину, материјал Агенције за заштиту личних података у БиХ.
Представнички дом није усвојио Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ и Годишњи извјештај о појавама дискриминације у БиХ за 2014. годину, те су упућени Колегијуму Дома на додатно усаглашавање.

Представнички дом није примио к знању Информацију о раду Тужилаштва БиХ за 2014. годину, због недостатка опште већине.

Иницијатива посланика Дениса Бећировића којом се задужује Савјет министара БиХ да у овој години припреми и у парламентарну процедуру достави Приједлог закона о дијаспори БиХ упућена је Колегијуму Дома на додатно усаглашавање.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дејан.бл

10.06.2015 22:54

Ма какав геноцид. Зна се ста је геноцид . Сама дефиниција геноцида је јасна... Да је била намера да се изврси геноцид, не би пустили зене и децу. Злоцин се десио, то нине спорно. Организовали га Алија и Клинтон заједно. Цифра која се помиње је надувана . Колико само је зивих који су били на 'списковима 'побијених. Колико је само људи умрло природном смрцу услед лосих услова, лосе хране.? Колико их је побио Ориц лицно.? Колико их је погинуло у борбама .? Много ствари је ту јос нејасно, много тајни....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

11.06.2015 20:42

Висе судова је пресудило ста се десило, тако да стварање неких митова у овом слуцају не помазе.