Оставке четворице чланова ГО СДА

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Салко Соколовић поднио је данас неопозиву оставку на чланство у Главном одбору странке, за шта је добио подршку страначких колега у парламенту Шемсудина Мехмедовића, Садика Ахметовића и Сенада Шепића.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 15:42
Оставке четворице чланова ГО СДА

Изражавајући јавно неслагање са резултатима недавног Конгреса СДА ова четворица су у обраћању новинарима у паузи засједања Представничког дома истакли да остају чланови странке и Клуба посланика у Представничком дому.

"У парламент нас је бирао народ и гласаћемо за све оно што је у интересу грађана", истакао је Соколовић и додао да је могуће да се њихови ставови некада неће поклапати са ставовима осталих чланова Клуба посланика СДА у Представничком дому.

Као разлог за подношење оставке у Главном одбору СДА Соколовић је навео однос који је врх СДА имао према њему као посланику у Парламентарној скупштини БиХ и предсједнику Одбора СДА за Херцеговачко-неретвански кантон у току унутарстраначког изборног процеса.

Према његовим ријечима, на све могуће начине деградиран је његов страначки рејтинг што је за посљедицу имало његово рушење на мјесту предсједника Кантоналног одбора СДА.

Соколовић је директно оптужио лидера странке Бакира Изетбеговића и Салмира Каплана, некадашњег министра културе и спорта у Влади ФБиХ, да су радили на његовом рушењу.

"Није спорно изгубити у поштеној борби", рекао је Соколовић и додао да су га све ове непринципијелне радње учврстиле у одлуци да поднесе оставку на чланство у Главном одбору СДА.

Соколовић је поручио да остаје члан СДА, али да му је жеља да наметнуто руководство странке схвати да постоје људи који размишљају другачије и желе демократске процесе унутар БиХ и саме странке.

"Очигледно да такви нису потребни странци", каже Соколовић.

Мехмедовић је оцијенио да је тренутно стање унутар СДА посљедица унутарстраначке конвенције прије двије године, за коју је рекао да је договорна конвенција. "Нажалост, сада имамо договорни конгрес", рекао је Мехмедовић.

Он је истакао да је Соколовићева одлука резултат недемократских односа, неправде и неправилности унутар странке.

"Ово је посљедица једне непринципијелне политике у СДА и недемократске атмосфере, чињења неправде према свој четворици", додао је Мехмедовић, који је на недавном конгресу СДА био кандидат за предсједника странке.

Он је додао да СДА није ничија приватна странка и да је нико није наслиједио.

Изразивши увјерење да је изборни процес на Конгресу СДА био нелегалан, Шепић је замјерио актуелном руководству странке што је на недемократски начин одлучило да елиминише из руководства странке људе који другачије мисле, а иза којих стоји велико бирачко тијело које им је дало подршку на општим изборима.

Он је поручио да ће заједно са Мехмедовићем, Соколовићем и Ахметовићем штитити интересе и СДА и свих грађана који су гласали за њих.

Ахметовић се у обраћању новинарима заложио да чланови руководства СДА буду боље територијално заступљени, будући да је већина новоизабраног руководства странке из Кантона Сарајево.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

10.06.2015 13:47

Епидемија папака и плутајући посланика се шири и на ''бољи'' дио БиХ. Креће забава за наивне да се не досјете да им је тешко у животу.

ОДГОВОРИТЕ