Атлетико спремио 22 милиона за Вијета!

Најистакнутији играч Жуте подморнице врло близу доласка у Мадрид, одређене шансе има и Филипе Луис из Челсија...

Фудбал 12.06.2015 | 10:45
Атлетико спремио 22 милиона за Вијета!

Дијего Симеоне недавно је најавио да је спреман да и престојећег лета настави политику улагања у младе снаге, уз додатак неколико искусних играча, како би поново саградио тим достојан шампионске круне.

Како би показао да је човек од речи и тренер који ужива у раду са младим, талентованим фудбалерима, Чоло Симеоне спреман је да издвоји чак 22.000.000 евра за аргентинску наду, уједно и најистакнутијег играча Виљареала у претходној сезони - Лусијана Вијета.

Стрелац 20 погодака у 47 утакмица у свим такмичењима већ се доводио у везу са клубом из Мадрида, али према сазнањима радија Кадена Копе, 21-годишњи голгетер никада није био ближи доласку на Висенте Калдерон.

Упркос томе што му актуелни уговор истиче 2019. године, те да је откупна клаузула далеко виша од суме коју Јорганџије нуде, добро информисани извори са угледне радио станице истичу да би руководиоци Виљареала били задовољни количином „зелембаћа“ које Атлетико нуде. То значи да сада остаје на играчу да одлучи да ли ће прихватити понуду или не.

А како је тренер уважени Чоло Симеоне, врло је вероватно да ће навалу Атлетика наредне сезоне предводити управо млади репрезентативац Гаучоса.

С друге стране, црвено-бели дрес могао би још једном да задужи искусни леви бек Челсија Филипе Луис, који је према писању Марке одбио понуду Реала јер, како сам истиче, у Шпанији за њега постоји само један клуб.

Подсетимо, челници Атлетика већ су контактирали Луисовог менаџера Жоржа Мендеса у покушају да бразилског репрезентативца врате на Калдерон, а сада је само питање да ли је Жозе Мурињо спреман да се одрекне његових услуга. С обзиром на то да се Луис није баш најбоље снашао у својој првој сезони у Премијер лиги, одређена шанса постоји.

Коментари / 0

Оставите коментар