Кијев: Нова експлозија у складишту нафте

У складишту нафте у близини Кијева, где је сатима беснео пожар у којем је пет особа погинуло, јутрос је ођекнула нова експлозија, јавила је украјинска тв станица "112".

Свијет 10.06.2015 | 09:30
Кијев: Нова експлозија у складишту нафте

"Сведоци кажу да је експлозија ођекнула у 5.30 часова. На десетине ватрогасних јединица и спасилаца и даље се боре против пожара", навео је репортер те станице са лица места, истичући да је јако тешко да се обузда пожар јер су резервоари са горивом близу један другог.

Пожар у складишту "БРСМ-Нафта", на око 30 километара југозападно од Кијева, избио је јуче, после чега су су експлодирали резервоари са горивом.

До јутра, пожар је захватио најмање 16 резервоара, пренела је агенција Тас с.

Ватрогасци су успели да спрече да се пожар прошири на оближњу шуму.

Према најновијим подацима, у пожару је погинуло пет особа, а 10 је повређено, од којих један теже.

Власници складишта су раније рекли да сумњају да је пожар био подметнут, пренео је Ројтес.

Процењује се да у складишту нафте има до 14.000 метричких тона горива.

Представник Министарства унутрашњих послова Зорјан Шкирјак је рекао да полиција истражује три могућа узрока пожара - кршење правила о складиштењу горива, технички квар или подметање пожара.

Теорија о терористичком нападу на складиште нафте у близини Кијева није поткрепљена, рекао је секретар за штампу украјинског председника Свјатослав Цеголко.

Украјински председник Петро Порошенко је издао упутство првом потпредседнику владе Влачеславу Кириленку да хитно оснује центар за отклањање последица несреће, као и да се побољша безбедност на другим таквим објектима.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

10.06.2015 14:36

Тако је то када не враћаш дуг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

10.06.2015 22:46

Па нормално да "теорија о терористичком нападу на складиште нафте у близини Кијева није поткрепљена" кад су је јенкији потпалили. Веома је важно за Украјинску привреду да што прије преко њих почне да увози нафту... Не би ли се самоубили што прије.

ОДГОВОРИТЕ