Ево како је капитен Црне Горе писао о НАТО...

Кад се политика меша у спорт...Сведоци смо времена у ком се политика и спорт често преплићу, али је та граница потпуно превазиђена у Црној Гори. Тако је на порталу Натомонтенгеро.ме освануо колумнистички текст капитена кошаркашке репрезентације Суада Шеховића под насловом "Земља будућих капитена" у коме се велича Северноатлантски савез (НАТО).

Кошарка 11.06.2015 | 17:20
Ево како је капитен Црне Горе писао о НАТО...

Капитен репрезентације и подгоричке Будућности својом борбеношћу изазивао је до сада јединствено поштовање навијача, али је овим потезом изазвао опречне коментаре и револт дела јавности.

Он се позвао на искуства из Украјине где је играо за Будивељник и Химик, а подсетио се да је тамо ратна ситуација куминирала у новембру 2013. године.

"У контакту сам са пријатељима из Украјине. Боље је, али није лако… Као неко ко је дуго времена почетком двијехиљадитих провео у Сарајеву, у ратом разрушеној Босни и Херцеговини, саживео сам са тим људима и добро знам какве су последице које рат и немири оставе на државу, становништво, економију, на живот," навео је Шеховић, и додао:

"На крају, око једне ствари не смијемо имати дилему, а то је да морамо сви заједно градити бољу будућност за нас и нашу децу. Уверен сам да Црна Гора мора заиграти у тиму јачих и најбољих, да би и сама остала најбоља, за тебе, за мене, за твоје дете и за моје дете и за њихову децу и децу њихове деце… Тај тим је, без алтернативе, под окриљем Северноатлантског савеза. Чврсто верујем да ће само у таквој, безбедној и просперитетној Црној Гори, стасавати нови репрезентативци, капитени и да никада неће искусити шта значи рат. А Балкан је варљив", поручио је Шеховић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Окови

11.06.2015 22:58

Па зар мора и спорт да се политизује.Надам се да ниси ово својевољно изјавио

ОДГОВОРИТЕ