Огласила се и Игокеа: Ми чекамо...!

Кошаркашки клуб Игокеа огласио се у уторак саопштењем поводом сукоба на релацији АБА лига и ФИБА у којем је наглашено да се коначна одлука сачека пошто све зависи од развоја ситуације на релацији УЛЕБ и ФИБА.

Кошарка 10.06.2015 | 19:00
Огласила се и Игокеа: Ми чекамо...!

Игокеа је један од клубова потписника реформе у АБА лиги, коју не прихвата ФИБА, због чега постоји могућност забране наступа кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине на предстојећем Евробаскету.

Зато је шампион БиХ на сједници Управног одбора у уторак одлучио да пролонгира коначну одлуку.

Саопштење "игоса" објављујемо без измјена.

"На састанку УО Кошаркашког клуба Игокеа, на којем је разматрана минула сезона, констатовано је да су сви циљеви остварени у потпуности, како у резултатима првог тима, тако и у стварању играча, кроз млађе категорије клуба. Поводом ситуације на релацији АБА-ФИБА, одлучено је да се наставе консултације са КС БИХ, клубовима из региона, АБА-ом и ФИБА-ом и да се коначна одлука сачека, јер све зависи од развоја ситуације на релацији УЛЕБ и ФИБА.

Сви љубитељи кошарке могу бити спокојни, јер Игокеа, као један од највећих и најорганизованијих клубова, ће мислити на будућност кошарке и у складу са тим донијети одлуку. Не требате сумњати у озбиљност наших одлука и оне ће бити у интересу кошарке.

На састанку је размотрена ситуација у кошарци Републике Српске и БиХ. Констатовано је да исти људи воде клубове и да су промјене на плану клупског организовања неопходне. Иста ситуација је и у КС РС, гдје је инертност присутна и изузетно нестручан рад. Констатовано је да је разједињеност између клубова и школа кошарке присутна у великој мјери и да та разједињеност не води побољшању у кошаркашком спорту.

Први корак за стварање боље Премијер лиге БиХ је то да се организује Удружење клубова, које ће водити лигу и организовати такмичење. Игокеа ће покренути иницијативу за оснивање Удружења клубова.

На наредној сједници Управног одбора ће се знати ситуација око наставка сарадње са играчима са којима се тренутно воде преговори", саопштено је из александровачког клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар