Ђилас: Креће нова регионална лига, план Б је национална!

Председник кошаркашког Савеза Србије Драган Ђилас је током посете "Блицу" истакао да је АБА лига прошлост, а да ће наши клубови наредне сезоне играти новоформирану регионалну лигу, односно ако до ње не дође, наступаће се у националном шампионату.

Кошарка 10.06.2015 | 17:40
Ђилас: Креће нова регионална лига, план Б је национална!

ФИБА више нема ни разумевања, а ни потребу да било шта преговара са челницима АБА лиге, који за разлику од свих других лига у Европи, целе године и поред обећања упорно одбија да достави потребну документацију, због чега им је и укинула признање. Такво писмо стигло и у наш национални Савез, али овакав епилог далеко је од изненађења, јер је ФИБА већ неколико пута упозоравала све националне савезе да ће до тога заиста доћи.

Који је сада Ваш наредни потез?

- Чека нас у среду састанак са нашим клубовима. Очекујем да ћемо учинити све што је неопходно да репрезентације не трпе, а то значи да наши клубови морају да се изјасне да више неће играти овакву АБА лигу. ФИБА нема ништа против да АБА лига постоји, али не оваква коју држе приватна лица, већ да буде у власништву 12 клубова само са територије СФРЈ. Такву лигу би и Евролига прихватила као наследника АБА лиге - каже Драган Ђилас.

Шта ако неки наш клуб ипак хоће да игра АБА лигу?

- То није реално. Сувише је болно за мене да бих и мислио о томе. Разговараћу и са Вујошевићем, Даниловићем, Човићем и свима који су део српске кошарке, али сигуран сам да до тога неће доћи - истиче председник КСС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар