Партизан: Ломић НЕЋЕ назад, хоћемо Брандаа!

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић открио да се Марко Ломић неће вратити у редове српског шампиона. Брандао јесте жеља, али... Нови играч Марко Јевтовић подсећа на "великог Гробара Радосава Петровића", каже Милинковић.

Фудбал 09.06.2015 | 11:40
Партизан: Ломић НЕЋЕ назад, хоћемо Брандаа!

Недељу дана пре почетка припрема за наступајућу сезону, Партизан, односно тренер Зоран Милинковић још нема дефинисан тим са којим ће кренути у поход на Лигу шампиона (или Лигу Европе).

То је уобичајено за сваки прелазни рок у којем се ствари мењају из часа у час.

Оно што је извесно јесте да се леви бек Марко Ломић НЕЋЕ вратити у Хумску.

"Ломић неће доћи. Има велики уговор са Мордовијом. Што се тиче позиције левог бека имамо Немању Петровића и Мирослава Богосавца и верујем да обојица имају и потенцијал и квалитет да играју за Партизан. Ако се испостави другачије, реаговаћемо, дуг је прелазни рок", рекао је он.

Милинковић је додао да клуб тренутно преговара са неколико странаца, али да су ти разговори компликовани.

"Јесмо заинтересовани за играча Белененсеша Брандаа, верујемо да је то играч који би донео квалитет Партизану, али се његови услови из дана у дан мењају", рекао је он.

У овом прелазном року Партизан је напустио Никола Дринчић, који је отишао у Макаби из Хаифе и очекује се одлазак и Саше Марковића.

Говорећи о Дринчићу, Милинковић је рекао да је клуб желео да га задржи.

"Николи је понуђен уговор на три године, постојала је жеља да настави са нама, али су се појавиле нове понуде и ту је дошло до раскорака. Нема сумње да нам је много значио, сви ћемо памтити голове против 'вечитог' ривала. Остаје ми само да му пожелим много здравља, успеха и среће", рекао је Милинковић.

Упитан да ли овај тим Партизана са новим играчима може да направи искорак у Европи, Милинковић је рекао да ће о амбицијама моћи да прича када буде видео са којим тимом располаже.

"Жеље постоје, видећемо шта ћемо реализовати од тога. Жеља нам је да направимо конкурентну екипу, не само у домаћем шампионату већ и у Европи", рекао је Милинковић.

Тренер Партизана је све ово рекао на конференцији за новинаре на којој је представљен нови играч - Марко Јевтовић, досадашњи фудбалер Новог Пазара.

Милинковић је имао занимљиву опсервацију у вези са Јевтовићем:

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да је задовољан доласком Јевтовића.

"Сигуран сам да нисмо погрешили, ради се о врло талентованом играчу чији је квалитет пре Партизана препознао Динамо из Москве. Реч је о врло интересантном профилу играча који много подсећа на љубимца 'гробара' Радосава Петровића".

Јевтовић каже да је пресрећан и да је "изабрао срцем":

"Дошао сам у клуб који доминира у српском фудбалу скоро деценију. Велика ми је част, још већа обавеза и свестан сам тога, али сам спреман на то. Од првог дана када сам почео да тренирам био ми је сан да једног дана обучем дрес Партизана", рекао је 21-годишњи Јевтовић, који је потписао четворогодишњи уговор са Партизаном и носиће дрес са бројем 21.

"Било је по медијима информација да су други клубови заинтересовани. Неки су можда давали и више али ја могу да захвалим свом агенту који ми је дозволио да изаберем срцем. Чим сам сазнао да постоји интересовање Партизана, знао сам шта желим", рекао је Јевтовић.

Он је додао да не воли себи да поставља велике циљеве и да му је за сада жеља да се што боље спреми и добро одигра прву сезону у црно-белом дресу, али и да се нада да ће се што пре изборити за место у првом тиму.

На питање да ли навијачи од њега можда очекују да буде нови Никола Дринчић, Јевтић је навео да је свестан очекивања навијача и притиска који носи дрес Партизана, али да једино може да обећа да ће на свакој утакмици и сваком тренингу давати све од себе.

Марко Јевтовић је раније играо и за кулски Хајдук, Сопот, Динамо из Москве и Срем из Јакова, а прошао је омладинску школу Земуна.

Коментари / 0

Оставите коментар