Ноле: Није ми било суђено и нимало ми није лако!

Новак Ђоковић каже да је Стан Вавринка играо боље у одлучујућим тренуцима и да је заслужено победио у финалу Ролан Гароса.

Тенис 08.06.2015 | 15:20
Ноле: Није ми било суђено и нимало ми није лако!

Ђоковић није успео да освоји титулу, пошто је изгубио од Вавринке резултатом 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Новак је после више од три сата и 10 минута игре остао без једине Грен слем титуле која му недостаје.

“Разочаравајући пораз, није лако сада говорити о мечу. Био сам близу, али морам да честитам свом противнику и да кажем да је једноставно био бољи. Био је храбрији у моментима када је требало да се притисне и да се одигра како то велики играчи решавају – он је то урадио, а ја нажалост нисам у томе успео“, рекао је Ђоковић.

“Борио се јесам, али није био мој дан. Свега је ту било – мало недостатка ’горива’ у ногама, мало психичког оптерећивања и, нажалост, поклекао сам у важним тренуцима. Почео сам добро, водио са 1-0 у сетовима, али не треба тражити изговоре – он је био бољи, на томе му честитам, спортски је изгубити. Наравно да није лако, ову победу сам јако желео, али треба да прихватим чињенично стање и да наставим даље“, додао је Новак.

Ђоковић каже да су врло слични порази од Надала прошле године и овај сада од Вавринке.

“Прошлогодишње финале било је врло слично овом – почињем добро, освајам први сет, губим сервис када се ломи у другом сету, а онда ривал добија крила, почиње да игра изврсну. Затим се касно будим – пружене су ми одређене прилике да се вратим, почињем боље и самоувереније да играм, али није довољно. Морам да скинем капу Вавринки на одређеним поенима – на 4:4 у четвртом сету пасинг шот из трка бекхенд паралела, не може ту ништа да се уради осим да се све заслуге дају бољем“.

Новак је свестан притиска који је имао да освоји једини Грен слем трофеј који му недостаје.

“Мислим да су људи покушавали да створе причу као да само ја желим трофеј – као да га ја желим више него ико други, а то је апсолутно нетачно. Сваки играч овде, поготово врхунски тенисери, желе трофеј једнако као ја. Мислим да то морамо да имамо на уму. Не покушавам овим да скинем притисак са себе, притисак је део онога чиме се бавим и навикао сам се на то, имао сам много тешких мечева у животу“, рекао је Новак и додао:

“Изашао сам на терен знајући да сам близу титуле, али преко пута мреже је такође био играч који је желео победу. Играо је врло добро и заслужио је тријумф. Наравно, чињеница да је финале Грен слема, па још оног који никада нисам освојио, давала је посебну важност мом приступу мечу, али мислим да сам почео добро и да притисак није био проблем“.

На питање колико су га истрошили мечеви са Надалом и Маријем, Новак је одговорио:

“Не желим да тражим изговоре, то није фер према Стану, да седим овде и да кукам на то што се догодило. Ти мечеви јесу били физички, ментално и емотивно исцрпљујући, али осећао сам се данас прилично свеже, колико сам могао. Био сам спреман да изађем и да се борим, и то сам и учинио. Можда ми је недостајало мало експлозивности у ногама у важним тренуцима, али чињеница је да је он био бољи играч“.

Српски тенисер још не размишља о наредним турнирима.

“Сада је неопходан одмор, то је нешто што је саставни део каријере – колико год радиш и трудиш се да оствариш успехе, толико је битно да се направи равнотежа и да се издвоји време за себе и за своју фамилију. Морам да напуним батерије и да се опоравим у сваком погледу – не могу још да размишљам о наредном турниру“.

Новак Ђоковић огласио се и на друштвеним мрежама после пораза у финалу Ролан Гароса од Стана Вавринке.

Српски тенисер није успео да у трећем финалу освоји једини Грен слем који му недостаје, пошто је Вавринка славио са 3-1 у сетовима.

Ђоковић је на свом Фејсбук профилу објавио пост у којем је поручио да ће наставити да покушава да дође до титуле у Паризу.

„Кажу ми сада сви "не можеш баш увек да побеђујеш". Изгледа да није било суђено данас. Али то ме неће спречити да наставим да покушавам. Хвала вам свима на подршци и хвала што верујете у мене. Стан је стварно био невероватан данас и заслужено је победио. Честитам му од срца!“, написао је Новак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Серафим

08.06.2015 13:32

Имао сам осјецај да це Ноле да киксне, лицно мени су одма засметале гаце од Нолетовог противника јер су изгледале провокативно, несто као устаска саховница мозда је то и Нолета смело и омалодусило, или је смисљено нагласавајуци како му те гаце са плазе доносе срецу, њему и њима а не и нама, одусевљен сам Французима који јос увек воле и цене Србе.

ОДГОВОРИТЕ