Чавић: "СНСД не краде јаја испод кокошке, они краду јаја из кокошке"

Коментаришући оптужбе предсједника Републике Српске и СНСД-а Милорада Додика да Савез за промјене издаје Републику Српску и да "поданичка политика" српских представника у заједничким институцијама БиХ пријети и угрожава Српску, лидер НДП-а Драган Чавић каже да су то лажи. Чавић је навео да се представници Савеза за промјене у институцијама БиХ сада суочавају с низом пропуста бивше власти БиХ у којој је учествовао СНСД, а који ће тек испливати на површину.

Република Српска 07.06.2015 | 20:20
Чавић: "СНСД не краде јаја испод кокошке, они краду јаја из кокошке"

“Сви су они у руководству СНСД-а сумњивог морала, почев од главног шефа Милорада Додика, његовог дошефа Небојше Радмановића и редом”, рекао је Чавић.

“Они не треба да узимају ни једну српску ријеч у уста јер се прије свега морају понашати као Срби и поштено да раде као Срби да би могли неког да увјере да имају поштене намјере према Србима. Њихове намјере према Србима уопште нису поштене. Створили су групацију криминалне групе која је опљачкала све живо. Они не краду јаја испод кокошке, они украду јаја из кокоши колико су се извјештили у лоповлуку”, каже Чавић и додаје:

“Читав низ људи блиских режиму који су избјегли гоњење пред законом кад су покренути званични поступци од Тужилаштава и Судова избјегли су извршењу казне или приступање процесу зато што су били информисани да ће се то догодити што значи да су у потпуно тијесној сарадњи са људима из врха власти, и на вријеме су отишли одавде”.

Чавић каже како зна читав низ таквих људи.

“Комплетна литванска гарнитура која је крива за све шта се дешавало у Фабрици глинице "Бирач“ и Балкан инвестмент банци, чак директор Балкан инвестмент банке и дан данас долази овдје икао је чињеница да је наводно у Балкан Инвестмент банци отворена истрага, а њега нико није саслушаа. Директор предузећа "Никола Тесла“ Драган Вучетић је такође вратио држављанство РС и побјегао из РС, Руси који су водили Рафинерију нафте у Броду су прије него што је почела истрага напустили РС, Миле Радишић правоснажно пресуђен због злоуотреба у "Медицинској електроници“ је напустио РС прије него што је требало да оде на издржавање казне затвора од три године. Када чујете та имена можете закључити да су били врло блиски врху СНСД-а. Не може ово бити случајно, већ је правило - рекао је Чавић.