Тест: Успела проба пред Данце, Србија - Азербејџан 4:1!

Фудбалери Србије савладали су селекцију Азербејџана са 4:1 (1:1) у пријатељској утакмици у Аустрији. Двоструки стрелац за "орлове" био је капитен Бранислав Ивановић, по један гол дали су Адем Љајић и Лазар Марковић, а погодак за екипу на чијој клупи седи Роберт Просинечки дело је Назарова.

Фудбал 07.06.2015 | 19:00
Тест: Успела проба пред Данце, Србија - Азербејџан 4:1!

Пулени Радована Ћурчића су тако имали успешну генералну пробу пред одлучујући дуел у квалификацијама за ЕУРО2016, пошто у суботу 13. јуна морају да савладају Данску у Копенхагену како би остали у трци за пласман у Француску.

Храбри добра, организована игра "орлова" који су изузетно опасни били из прекида, врло добру партију приказао је и Филип Костић, Митровић је стално одвлачио пажњу одбрани Азера, док су Адем Љајић, у самом финишу и Лазар Марковић, показали да имамо фудбалера који може да затресе мрежу ударцем са 20 или више метара. Ипак, опет је недостајала креација из везног реда, што је стара бољка нашег тима.

У уводним тренуцима је екипа коју са клупе предводи Роберт Просинечки запретила ударцима са дистанце, али није било потребе да Бркић реагује, а Србија је повела у 10. минуту после прекида. Најпре се Филип Костић изборио за лопту на левом крилу и упутио оштар центаршут по земљи, који је одбрана Азера испред Митровића избацила у корнер.

Ударац из угла идеално је извео Коларов и пронашао Банета Ивановића који је у свом стилу био највиши у скоку и са шест-седам метара главом спровео лопту у мрежу, у доњи десни угао за 1:0.

Наши су имали иницијативу од самог почетка и одлично се допуњавали, па је тако Зоран Тошић средином првог полувремена дојурио на место десног бека и одузео лопту, пошто је Ивановић остао на половини ривала приликом прекида.

Могла је Србија да удвостручи предност у 20. минуту после одличне акције коју је започео Коларов и са леве стране на супротној дугом лоптом проиграо Љајића, ас Роме је одиграо из прве у средину одакле је шутирао Тошић такође из прве, али је голман Агајев крајњим напором спречио да капитулира други пут.

Пет минута касније судија се одлучио за тајм-аут и на кратко прекинуо утакмицу како би се играчи оба тима освежили, што им је било неопходно услед велике врућине у Санкт Пелтену.

Добро су комбиновали наши офанзивци, па је тако Митровић кретањем одвукао пажњу двојици ривала, а Љајић петом одложио лопту за Зорана Тошића чији је ударац са дистанце завршио тик поред леве стативе и онда у 39. минуту право ниоткуда су пулени Роберта Просинечког стигли до изједначења.

Лопта је са десног бока дошла до Назарова који ју је са око 25 метара из прве сјајно послао у горњи десни угао за 1:1, што је Бркић, кога је ухватио на "кривој" нози, непомично испратио.

Након три минута игре у другом делу Србија је била близу новог вођства када је Коларов одлично пробио по левој страни и одиграо дупли пас са Митровићем, окренуо се у казненом простору и наместио на јачу, леву ногу, али је његов шут био изблокиран.

Опет су "орлови" као и на почетку меча имали иницијативу, што је донело ново вођство - Митровић је извршио притисак на голмана Агајева после неуспелог продора врло доброг Костића и лопта је дошла до Љајића који је са скоро 25 метара одличним ударцем погодио доњи леви угао за 2:1 у 55. минуту.

Недуго затим је место на терену уступио Филипу Ђуричићу, док је Лазар Марковић заменио Костића, а освежење је пријало чети Радована Ћурчића која је у 63. минуту увећала вођство. Коларов је извео корнер са десне стране, Настасић главом спустио лопту до Максимовића који ју је одложио за Ивановића, а капитен Србије је из петерца затресао мрежу за 3:1.

У нешто споријем ритму су наши фудбалери приводили утакмицу крају, предност није била угрожена ниједног тренутка и у 89. минуту је стављена тачка - Лазар Марковић се дриблингом ослободио чувара и слично као Љајић само нешто ближе, са ивице казеног простора послао лопту у доњи леви угао за коначних 4:1.

Србија - Азербејџан 4:1 (1:1)

Стрелци: Ивановић у 10. и 63, Љајић у 55. и Марковић у 89. минуту за Србију, а Назаров у 39. за Азербејџан.

Стадион: НВ Арена у Санкт Пелтену. Судија: Харалд Лехнер (Аустрија).

Србија: Бркић, Ивановић (од 77. Томовић), Максимовић, Настасић, Коларов, Матић (од 60. Петровић), Миливојевић, Костић (од 56. Марковић), Љајић (од 56. Ђуричић), Тошић, Митровић (од 73. Шкулетић).

Азербејџан: Агајев, Мирзабеков, М. Курбанов (од 46. Надиров), Р. Курбанов (од 60. Мамадов), Назаров (од 46. Динијев), Садигов (од 46. Гусејинов), Абисов, Хусејинов (од 77. Карајев), Амиргулијев, Дашдемиров, Исмаилов (од 60. Абдулајев).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

07.06.2015 17:16

Да је бар Финска или Украјина,па да кажемо генерална проба, него Азери, каква су они проба пред Данску и то у гостима?! Ако и јесу, онда није битан резултат, поготово што су два гола из прекида и два са дистанце, дакле без акције,без праве прилике, још коментар о безидејности средњег реда, сасвим довољно говори о неким надама против јаче селекције,а Данци, на жалост, то јесу. Надам се да гријешим.

ОДГОВОРИТЕ