Добој: Сјећање на "Коридор живота"

На споменик са 445 имена погинулих српских бораца са подручја Крњина данас су у мјесту Опсине код Добоја положени вијенци поводом 23 година од почетка операције "Коридор живота" и оснивања Крњинске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске.

Република Српска 07.06.2015 | 12:16
Добој: Сјећање на "Коридор живота"

Испред споменика у Ристића Гају вијенце су положили представници Борачке организације града Добој, општинске Борачке организације из Станара, те регионалне Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

Предсједник Скупштине Борачке организације града Добој Перо Тубић рекао је да су полагањем вијенаца одали пошту страдалим саборцима и подсјетили на страдање становника крњинског краја.

Он је навео да ове три организације, чији су представници положили вијенце, нису позване на централну манифестацију заказану за данас у 12.30 часова.

Тубић истиче незадовољство што је организацију обиљежавања 23 године од почетка операције "Коридор живота" и оснивања Крњинске лаке пјешадијске бригаде од градске Борачке преузела Градска управа са "њима подобним организацијама".

Предсједник Скупштине Борачке организације општине Станари Миладинко Ковачевић рекао је да су самоиницијативно дошли да положе вијенац за око 292 бораца са подручја Станара, јер им организатор није уручио позив.

"Неко покушава приватизовати данашњу активност себи у корист. Данас се шаље ружна порука нашем народу, јер борци нису погинули ни за чије идеале већ су дали животе за Републику Српску", рекао је Ковачевић.

Он је навео да ни породице погинулих званично и организовано нико није позвао, чиме им је нанесена велика увреда.

Предсједник Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила регије Добој Драгомир Јовић сматра да је организатор манифестације заказане за 12.30 часова поручио да представници, који окупљају 99,9 одсто борачке популације, да нису пожељни.

Он је истакао да све ово није добро и да се јављају расколи који нису резултат размишљања бораца. "Не можемо дозволити да нас неко отргне од оваквих знамења", поручио је Јовић.

(Срна)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БањалукаМ

07.06.2015 10:35

Вјецна Вам слава и хвала за Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

07.06.2015 12:07

Често се питам докле ће трајати овакав однос према борцима али све више сам убијеђен да ће трајати вјечно јер смо г***а. За овакав однос према нам криви смо искључиво ми сами и нико други!

ОДГОВОРИТЕ