Европски рекордери по броју кладионица

Сиромаштво и економска криза увијек су погодно тло за развој игара на срећу, а коцкање које даје наду у брзу зараду није само обична страст, већ прераста у зависност, односно у болест. Према званичним подацима, Босна и Херцеговина је водећа земља у Европи по броју кладионица по глави становника, с тим да се тај број и даље повећава.

Босна и Херцеговина 06.06.2015 | 21:41
Европски рекордери по броју кладионица

Игре на срећу постале су прави мамац за оне који желе на брз и лак начин да дођу до новца, а њихова популарност све је већа када је друштво све сиромашније. Иако представљају вид забаве, за већина у њима ипак види прилику за брзу зараду.

У Републичкој управи за игре на срећу потврдили су да у РС послује 14 правних лица са укупно 703 уплатно – исплатна терминала за спортско клађење што представља повећање у односу на прошлу годину, а истовремено говори и о повећаном интересовању грађана за игре на срећу.

Ситни улози, а велика очекивања. Код одређеног броја људи временом интересовање за игре на срећу слаби, кад увиде да срећа није на њиховој страни, док други настављају да коцкају са срећом.

Кад једном остваре неки добитак, почну да повећавају улог, али и да проширују листу игара на срећу. Тада се прелази граница забаве и лагано улази у зону зависности.

Специфични су разлози зашто неко огрезне у коцки, зашто послије тешко може да одоли коцкарском адреналину.

Од оваквог пута, законом су заштићена дјеца и маољетници којима је забрањено клађење и улазак у просторије у којима се приређују игре на срећу.

Коцкање је, просто речено, зло које коцкара може да одведе и у алкохолизам, наркоманију, сам суицид, каже доктор Милан Новаковић, неуропсихијатар. Осим по здравље коцкање је погубно и по социјални и материјални статус.

Довољно дуга листа разлога да се овим путем не пође.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кладионице

06.06.2015 20:42

Кладионице служе за убирање новца на све 3 стране од грађана за директно финансирање политичких циљева. Мислим да не постоји друго објашњење за чињеницу да софтwаре којим се највисе новца убере није уопсте пријављен и гаси се кад ето "наиђу" инспектори. Такву врсту и обим криминала може само власт да одржи а да нико не смије ни пола ријечи да написе о томе. Аферим нама свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доомз

06.06.2015 20:59

Па овдје код мене има у 150 метара 9 кладионица, па то нема нигдје људи моји!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

адо

06.06.2015 21:08

Нема среце ни напретка док се ти објекти не затворе...људи све прокоцкају ,задузе се ,не могу вратити новац,иду код каматара,онда да би њима вратили поцињу правити прво мања па онда веца кривицна дјела...нема томе краја...нови закон о игри на срецу ,само лото и спортска прогноза од лутрије БиХ и то је то...вратицемо мир и поново се друзит и бити ЉУДИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

06.06.2015 22:30

Да то су пријављене, а гдје су ове сеоске непријављене око града у којима основци могу да користе све зиве справе. Па јос и ако је скола преко пута, као сто вец постоји, то је онда права ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

07.06.2015 05:42

Ко свој живот троши на спортске кладионице тај је комплетна будала.

ОДГОВОРИТЕ