Мркела: "Орлићи" су огроман успех српског фудбала!

Директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије Митар Мркела рекао је да је репрезентација за играче до 20 година направила историјски успех пласманом у осмину финала Светског првенства.

Фудбал 06.06.2015 | 23:20
Мркела: "Орлићи" су огроман успех српског фудбала!

"Ово је огроман, изузетан успех нашег фудбала, леп и срећан дан за Србију. Веровао сам много у ову генерацију, да могу да направе нешто велико, настављамо такмичење, корак по корак, али верујем да још нисмо рекли последњу реч на Новом Зеланду", рекао је Мркела за сајт ФСС.

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се са првог места у групи у осмину финала Светског првенства за играче до 20 година на Новом Зеланду, пошто је јутрос у Данидину победила Мексико са 2:0, утакмици последњег, трећег кола Групе Д.

Србија је повела голом Немање Максимовића, а победу је обезбедио Андрија Живковић.

"Сама утакмица је ишла баш онако како треба за нас, рано смо постигли гол, били дисциплиновани, чврсти у свим линијама, постигли смо и други гол, а у наставку сусрета одолели притисцима врло опасног противника. Не бих се сад бавио прогнозама за наставак такмичења, момци морају да се добро одморе и да прославе, јер су то апсолутно заслужили", рекао је Мркела.

Екипа Вељка Пауновића је са шест бодова освојила прво место у групи, други је Уругвај са четири, а трећи је Мали такође са четири бодова и те селекције играће осмини финала. Мексико је последњи на табели са три бода и учешће је завршио у групној фази.

Србија ће у осмини финала у среду 10. јуна од 6 часова играти против трећепласиране екипе из Групе Е или Ф, а утакмице у тој групи играће се у недељу ујутро.

Коментари / 0

Оставите коментар