Пријатељска: Србија - Азербејџан у Аустрији!

Српски фудбалери у суботу од 17 часова играју пријатељску утакмицу са Азербејџаном у Сантк Пелтену која ће им бити провера пред дуел са Данском.

Фудбал 06.06.2015 | 10:40
Пријатељска: Србија - Азербејџан у Аустрији!

Сусрет са Данском је наредни у низу за ‘Орлове’ у квалификацијама за Европско првенство 2016. године, а чека их 13. јуна у Копенхагену.

Пред пут у Беч, новинаре који су испратили српске фудбалере највише је занимало да ли је Немања Матић, важан шраф у игри ‘Орлова’, уморан после дуге и тешке сезоне у Челзију.

“Тачно је да на крају сезоне не могу да се осећам као на почетку”, одговорио је Матић уз осмех, “Али ћу се потрудити да у два наредна сусрета будем на висини задатка”.

Максимална концентрација је оно што је нашем тиму у овом тренутку најпотребније, сматра Матић.

“Данци нас, логично, више занимају од Азербејџана. Добра су репрезентација, што се видело и у оној утакмици у Београду у којој су нас победили. Никоме од нас није лако кад бацимо поглед на табелу и видимо бодовни учинак, али верујем да можемо да до краја квалификација поправимо утисак. Против Португала смо показали да умемо да играмо, да и против таквог ривала можемо да припретимо у нападу, па остаје да у игри поправимо неке ствари које доводе до неких грешака”, истакао је Матић.

Са Матићем се слаже и искусни бек Иван Обрадовић, који каже да је свим играчима нашег државног тима у мислима је оно што их чека у Данској.

“Можда смо под одређеном дозом притиска због лошијих резултата у досадашњем току квалификација, али верујем да можемо да збијемо редове и да у Копенхагену направимо што је могући бољи резултат”, рекао је Обрадовић.

Лука Миливојевић, с друге стране, истиче да би лепа игра и повољан резултат из сусрета са Азернејџаном био добар предзнак пред наставак квалификација.

“Победа би нам дала крила и инспирисала да одиграмо добро и у Копенхагену”, категоричан је везиста атинског Олимпијакоса, “У супротном, лош резултат у пријатељском мечу за ‘Азерима’ донео би нам несаницу и шест тешких дана пред мегдан са Данцима”.

Коментари / 0

Оставите коментар