РГ: Ноле и Енди настављају данас у 13:00!

Полуфинални дуел на Ролан Гаросу између Новака Ђоковића и Ендија Марија прекинут је због мрака и најављене олује у четвртом сету и биће настављен у суботу.

Тенис 06.06.2015 | 10:00
РГ: Ноле и Енди настављају данас у 13:00!

Српски тенисер добио је прва два сета са 6:3, 6:3, Мари је добио трећи са 7:5, а дуел је прекинут у четвртом код резултата 3:3.

Како је саопштио супервизор турнира меч није прекинут само због мрака, већ и због олује која је најављена у Паризу и биће настављен у суботу у 13х.

Српски тенисер покушава да се пласира у своје треће финале Ролан Гароса где га чека Стан Вавринка.

Ток меча:

Већ у првом гему на мечу виђена је велика борба. Гем је трајао више од седам минута, Мари је имао 0:30, али Ђоковић је ипак повео са 1:0. И у другом гему играло се на разлику, али није било брејк лопте, па је Мари успео да изједначи.

После два напорна гема за сервере уследила су два у којима није било неизвесности - 2:2. Проблем обојици играча правио је ветар који је више утицао на Новака. У петом гему Мари је био близу брејк шансе, на 30:30 је одиграо прилично добру скраћену лоптицу, али је Новак одлично реаговао и добио је гем за 3:2.

Прва брејк шанса виђена је у шестом гему. Новак је после дуге размене сачекао грешку ривала и дошао до прилике коју је пропустио ретком неизнуђеном грешком из бекхенда, па је Мари успео да изједначи.

То је могло да му се освети у наредном гему. Мари је имао 0:30, али српски тенисер одиграо је неколико сјајних поена и повео је са 4:3. Први брејк направио је Ђоковић у осмом гему. Натерао је Марија на четири неизнуђене греке и повео је са 5:3 без изгубљеног поена. Уследио је бриљантан сервис гем српског тенисера који је први сет окончао добивши 12 од последњих 13 поена.

Атмосфера на стадиону Филип Шатрије била је веома мирна, а тако је почео и други сет. У прва три гема није било проблема за сервере - 2:1 за Марија. Први шансу у другом сету имао је Ђоковић. У петом гему је имао две везане брејк шансе, код прве је Новак за мало избацио бекхенд у аут, али код друге је Мари послао бекхенд у мрежу - 3:2 за Новака.

Српски тенисер потврдио је брејк без већих проблема, а онда се изборио за још две брејк лопте у седмом гему. Код прве је избацио форхенд у аут, код друге је Мари погодио линију драјв волејом и извукао се - 4:3.

Пропуштене шансе ипак нису утицале на српског тенисера. Уследио је маестралан сервис гем, а онда је Ђоковић направио нови брејк и дошао до 2-0 у сетовима (6:3)! Мари је деловао изгубљено крајем првог сета, пре свега због бриљантне игре Ђоковића.

Почетак трећег сета подсетио је на почетак прва два. Сервери су били веома сигурни, а посебно Мари који је изгубио само један поен у прва два сервис гема.

Тако је остало све до шестог гема у којем је Ђоковић стигао до две везане брејк лопте. Мари је најбржим серивом на мечу спасао прву, а код друге је Ђоковић избацио бекхенд ритерн у аут и Шкот је успео да изједначи на 3:3.

Шести гем подигао је самопоуздање Марију, што се видело већ у следећем гему. Извршио је притисак на сервис Ђоковића, имао је 15:30, али није стигао до прве брејк шансе. Новак је остао миран и повео је са 4:3.

Осми гем био је веома занимљив. Мари је имао много среће код резултата 30:30 и успео је уз доста проблема да изједначи. Девети и десети гем лагано су прошли, а Мари је у 11. стигао до првих брејк шанси на мечу. Прво је погодио нестваран форхенд из окрета, потом још једну бриљантну паралелу, а онда је Ђоковић погрешио. Британац је већ прву шансу искористио, подигао је публику на ноге и дошао до сервиса за сет.

У наредном гему успео је без већих проблема у томе и смањио је на 2-1 (7:5). По завршетку трећег сета Новак је затражио медицински тајм-аут, а онда је са доктором отишао у свлачионицу. У питању је највероватније иста повреда која га је мучила на самом почетку турнира.

После петоминутне паузе меч је настављен, а Новак је први гем добио без проблема. У другом је имао три везане брејк лопте, Мари је прву спасао одличним волејом, а код друге је одигран најдужи поен турнира. После 33 ударца Новак није имао снаге и послао је лопту у мрежу, а онда је Мари спасао и трећу брејк лопту и успео да изједначи на 1:1.

Мари је спасавши три брејк шансе у потпуности преузео контролу над мечом и већ у наредном гему је направио нови брејк за 2:1. Већ у следећем гему Новак се изборио за нове две везане брејк лопте, прву је пропустио, али код друге је Мари направио грешку - 2:2.

И пети гем био је напет. Новак је ипак успео да се избори са притиском и поведе са 3:2. Велика тензија је била присутна на терену у тим тренуцима, а Новак је у шестом гему изборио још две везане брејк шансе. Мари се ипак извукао. Прво је одсервирао ас, а онда је Новак погрешио лаган ритерн на други сервис и Шкот је изједначио на 3:3.

То је био и последњи одигран гем у петак, пошто је супервизор изашао и саопштио да наилази олуја и да меч не би могао да буде завршен у петак.

Коментари / 0

Оставите коментар