Шарић жртва политичке хајке Бориса Тадића?

Дарко Шарић је у својој завршној речи рекао да је жтрва хајке и политичке кампање. Пресуда, њему и његовим блиским сарадницима који су оптужени за шверц 5, 7 тона кокаина, заказан је за 13. јул.

Србија 05.06.2015 | 20:37
Шарић жртва политичке хајке Бориса Тадића?

Како Шарић наводи, пријатељска група коју сачињавају истакнуту чланови наше политичке сцене, Снежана Маловић, Слободан Хомен и Борис Тадић водили су кампању против њега.

Ко год је потписао споразум о признању кривице, а има их девет, како Шарић наводи, то су урадили под притиском, а сведоци сарадници очигледно лажу.

За све окривљују покојнике

Шарић у својој завршној речи није ни једном поменуо да би га требало ослободити, али је зато нагласио да "ако Небојша Јоксовић, сведок сарадник докаже одакле му сав новац, можете слободно да ме осудите на 40 година".

"Мртва уста не говоре", то једино имао да каже када покушавају сву кривицу да свале на покојног Дудића, једног од његових блиских сарадника, како се наводи у оптужници.

Убрзо након што се састао са представницима српског тужилаштва, полиције и БИА, Драган Дудић звани Фриц, убијен је у Црној Гори.

Нагодбе падале

Како би избегао казну у Данској, сведок Драшко Вуковић се нагодио са Тужилаштвом да сведочи против њега, каже Шарић.

Оцена оптуженог
"На овај начин Тужилаштво је послало једну врло лошу поруку. Тужилаштво поспешује наш криминал, јер испада - чини каква код хоћеш кривична дела само дођи код Миља Радисављевића (тужилац за организовани криминал), све ће ти бити опроштено", оценио је оптужени.

"Дошли смо до краја другог полувремена", Шарић је изразио своје задовољство што се суђење примакло крају.

Осим Шарића још је девет људи оптужено, других девет је је закључило споразум о признању кривице, а тројица њих су добила статус сведока сарадника, пише Блиц.

Предлог Шарићевих адвоката

Специјалном суду у Београду је предложено да се Шарић ослободи оптужби за организовани шверц кокакина од 5.7 тона из Латинске Америке у Западну Европу, јер наводно немају довољно доказа за то.

Специјалном суду је предложило Тужилаштво за организовани криминал у својој завршној речи да Шарића и његове сараднике осуди на 30 до 40 година затвора због кријумчарења кокаина из Латинске Америке и организацију криминалне групе.

Нема олакшавајућих активности

Нема олакшавајућих околности за оптужене, сматра Тужилаштво, док је отежавајућих на претек, "јер су побуде биле стицање финансијске користи, а све је рађено са директним умишљајем".

За Небојшу Јоксовића је предложено да добије не више од шест месеци затвора, Адамовић Радан не дуже од десет, за Дарка Вуковића тражио је не више од осам месеци.

Суђење почело 2009. године

Суђење које је још увек у току, почело је у октобру 2009. године, хапшењем осумњичених у Уругвају када је заплењено две тоне кокаина, 36 људи је под истрагом, а 14 је у бекству.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Стојиљковић, Марко Дабовић и Александра Мишић.

Родољуб Радуловић, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић су и даље у бекству, за њим се трага, а и расписана је Интерполова потерница.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

05.06.2015 20:00

Па зар није тако... Цитав Балкан је постао неција политицка хајка преко насих грбаце...а ми ко будале, само га сисамо...јбг

ОДГОВОРИТЕ
Name

плави грујица

05.06.2015 20:11

Сад су сви криминлци постали невинашца и жртве. Коме онда ми поштени и добри људи глумимо доброту? Сами себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

06.06.2015 13:45

За ста се висе одговара? Кад доносис новац и инвестирас у земљу или кад покрадес и изнесес вани.

ОДГОВОРИТЕ