Комедија Едукована жена одиграна у Андрићграду

Ово, већ помало култно дјело нашега аутора Миодрага Лукића приказано је у суботу 30. маја и изазвало одушевљење публике у Андрићграду.

Република Српска 05.06.2015 | 16:05
Комедија Едукована жена одиграна у Андрићграду

Позориште Дуга из Лопара, које већ пет годину постоји као истурено одјељење Српско-швајцарског позоришта Дуга из Ветингена, реализовало је до сада три представе, поменуту комедију Едукована жена, наставак исте, комедију Нећу кући као и монодраму Гастарбајтер која је почетак ове гастарбајтерске трилогије.

Представа која се игра већ пуних осам година, како у Швајцарској тако и у Нишу, свој врхунац је доживјела у Лопарама вјероватно и зато што вјерно дочарава мајевичке гастарбајтере у Швајцарској. Гледаоци у Андрићграду су извођење комедије дочекали овацијама, а највише интересовања и одушевљења су показали гости из Сиска који су затражили од аутора текст и право да је изведу у свом граду.

Комедију је, како је већ речено, написао Миодраг Лукић, а режирала Слађана Илић. Улоге тумаче: Драган Лукић, Јелена Симић и Александра Митрић. Исти глумци, ојачани са још троје млађих глумаца, играју у комедији Нећу кући са којом су гостовали у Швајцарској, а 13. јуна наступају у аустријском граду Волфурту.

Комедије Едукована жена је снимљена у РТВ БН и више десетина пута приказана на истој телевизији. На интернет порталу јутјуб је гледана неколико стотина хиљада пута.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

05.06.2015 14:29

Молим Вас да у наслову унесете исправку. Није Андрић град него Кримос град.

ОДГОВОРИТЕ