СП - Паун: Имамо победнички менталитет, можемо у 1/8-финала!

"Знали смо да је ова група вероватно најтежа, али сигурно најнеизвеснија на првенству, није без разлога названа "групом смрти". Али моји момци су показали да имају завидан карактер", поручио је статег Орлића.

Фудбал 05.06.2015 | 17:40
СП - Паун: Имамо победнички менталитет, можемо у 1/8-финала!

Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић рекао је да екипа са много оптимизма дочекује одлучујућу утакмицу против селекције Мексика и додао да верује у пласман у осмину финала Светског првенства на Новом Зеланду.

Омладинци Србије налазе се на првом месту Д групе са три бода, колико имају и остали ривали, али због најбоље гол разлике против Мексика биће им довољан и бод како би изборили место међу 16 најбољих.

"Знали смо да је ова група вероватно најтежа, али сигурно најнеизвеснија на првенству, није без разлога названа "групом смрти". Али моји момци су показали да имају завидан карактер, да имају победнички менталитет и да знају одлично да играју фудбал", рекао је Пауновић на конференцији за медије.

Он је истакао да веома поштује екипу Мексика, за коју мисли да у саставу има неколико будућих звезда светског фудбала.
"Верујем да ће наша игра бити на нивоу који смо до сада показали и да ће то бити довољно да остваримо први и основни циљ, пласман међу 16 репрезентација на свету", навео је Пауновић.

Млади леви бек Немања Антонов казао је да верује у победу над Мексиком и пласман у осмину финала са прве позиције.
"Мексико је име које нас инспирише, а оно што је најважније је да сами одлучујемо о својој судбини. Победом вероватно освајамо прво место у групи, а то је оно о чему смо маштали пре доласка на шампионат. Очекујем занимљиву утакмицу, сличну као и претходне две, верујем у нашу победу", јасан је Антонов.

Његов саиграч из ОФК Београда Милан Гајић рекао је очекује тежак меч, али и да Мексиканци нису непремостива препрека.
"Имамо у глави само један циљ, да групу завршимо на првом месту, ништа нас друго не интересује. То нам доноси и знатно лакши распоред у наставку, избегли бисмо Бразил у елиминацијама, мада се никога не плашимо и то смо показали. Мексико има брзе играче, незгодни су, технички слицни као Мали, али нису фижички моћни као Уругвај и ту видим шансу. Квалитетнији смо, подижемо форму и нека Србија навија за нас, нећемо разочарати", закључио је Гајић.

Утакмица 3. кола Д групе првенства света између Србије и Мексика игра се сутра од шест сати по српском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар