Малдини: Буфон заслужује ''ушати пехар''!

Бивши капитен фудбалске репрезентације Италије Паоло Малдини рекао је да је голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон заслужио да освоји Лигу шампиона.

Фудбал 06.06.2015 | 11:20
Малдини: Буфон заслужује ''ушати пехар''!

Малдини је истакао да је Буфон последњих година најбољи голман света.

Легендарни капитен је предводио Милан до титуле европског првака 2003. године у финалу против Јувентуса, када су ’Росонери’ победили ’Стару даму’ после пенала у Манчестеру.

"Наравно да ћу навијати за Јуве, имам пријатеље који играју у том тиму. Освојио сам све што је могло и иако ми је забавно да их због тога задиркујем, нећу навијати против својих", рекао је Малдини.

Јувентус ће у суботу од 20.45 у Берлину играти против Барселоне у финалу Лиге шампиона.

"Буфон заслужује трофеј пошто је најбољи голман у последњих неколико деценија и икона светског фудбала. Он је увек насмејан и миран. Често га критикују због година, а ја све то знам из искуства", додао је бивши капитен репрезентације Италије.

Малдини је током каријере играо у осам финала Лиге шампиона и освојио пет трофеја.

"Емоције су снажне, поготово у првом финалу, дате све од себе пошто не знате да ли ћете опет имати прилику да играте за тај трофеј. Ако екипа није спремна, тензија може да буде лоша ствар. Важно је имати тренера који може да смири и подигне екипу, али важне су вође на терену. У Берлину кључни могу бити Буфон, Андреа Пирло и Карлос Тевес", рекао је Малдини.

Коментари / 0

Оставите коментар