РГ - Од 16:00 слиједи нови класик за финале: Ђоковић - Мари!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Британац Енди Мари састају се данас у полуфиналу Ролан Гароса.

Тенис 05.06.2015 | 13:40
РГ - Од 16:00 слиједи нови класик за финале: Ђоковић - Мари!

Њихов дуел на Филип Шатрије почиње око 16 сати, након меча између Жо-Вилфреда Цонге и Стана Вавринке.

Ђоковић пред тај меч каже да се Шкот много побољшао на шљаци.

“У то нема сумње – гледао сам га мало у Мадриду, а и овде игра добро. Боље се креће, веома добро сервира, а увек је поседовао осећај и његови ударци са основне линије међу најбољима су у тенису“, рекао је Ђоковић.

Новак тренутно води са 18:8 у међусобном скору са Маријем, а добио је и последњих седам окршаја.

“Он је екстремно талентован, такође је и велики борац и неко ко има искуства у великим мечевима. На Ролан Гаросу је већ стизао до полуфинала, мислим да је изгубио од Рафе прошле године и сигуран сам да је мотивисан да стигне бар корак даље. Полуфинале је Грен слем турнира, играм са једним од својих највећих ривала, момком којег дуго познајем и сигурно је да ћемо обојица желети победу. Познајем његову игру и трудићу се да се добро спремим“, додао је Ђоковић.

Ђоковић у меч улази после феноменалне победе над девотруским освајачем Ролан Гароса Шпанцем Рафаелом Надалом (7:5, 6:3, 6:1), док је Маро био бољи од Давида Ферера са 7:6 (7-4), 6:2, 5:7, 6:1.

"Ђоковић игра врхунски тенис, а посебно је била импресивна његова победа над Надалом у три сета. Објективно, он је најбољи тенисер света и свестан сам да ће бити изузетно тешко да га победим. Ипак, и ја играм добар тенис и физички се осећам одлично. Последњих неколико недеља играм са доста самопоздања, што ми значи уочи овог дуела", рекао је Мари.

Србину недостаје једино трофеј у Паризу, како би комплетирао сва четири Грен слема, чиме би постао осми тенисер у историји коме је то успело.

Коментари / 0

Оставите коментар