Српкиње пред ЕП: Хоћемо и ми на чувени БАЛКОН!

Сјајна атмосфера влада међу српским кошаркашицама, које од 11. до 28. јуна очекује Европско првенство у Мађарској и Румунији. Иду по медаљу и визу за Олимпијске игре у Рију, а на дружењу у Кући кошарке су добиле и поклоне.

Кошарка 05.06.2015 | 21:00
Српкиње пред ЕП: Хоћемо и ми на чувени БАЛКОН!

Свака играчица добила је црну шољу на којој се оцртава њен лик када се сипа топао напитак, што је прилично обрадовало Дајану Бутулију.

- Сви волимо себе (смех), увек је симпатично када нас из Савеза тако изненаде неким поклонима. Имамо добре људе који нас баш чувају и зато смо тако добре и насмејане. Стварно је свуда позитивна атмосфера, и у хотелу и на тренингу, стално смо веселе - открива Бутулија.

Екипа коју предводи Марина Маљковић бележила је одличне резултате на припремама за Евробаскет и у последњим проверама очитала лекције селекцији Кине, која је пета на свету, као и Грчкој.

- Много се трудимо и много радимо да бих мало очекивала, зато много очекујем. Много се прича о медаљи, што баш и не волим, али мислим да смо коначно заслужиле да је освојимо, сви то потајно желимо. Резултати на припремама не морају много да значе, мени се свиша што побеђујемо, али много више начин на који побеђујемо и сарађујемо, како то све изгледа на терену. Ипак, није још све савршено - сматра бек шведског Салена.

Прошло је 20 година откако су кошаркаши освојили злато на Европском првенству у Атини, због чега ће јубилеј бити обележен 2. јула на чувеном балкону Скупштине града, где су грађани знали да поздраве многе наше спортисте. Тамо би могле да се нађу и кошаркашице по повратку са шампионата из Мађарске и Румуније.

- Не размишљам о томе, ни о Европском првенству још, а камоли о балкону. Фокусирана сам само на сваки наредни тренинг и да се што боље припремимо. Не желим да расипам енергију мислећи на ЕП или балкон, све је то лепо и награда, али ми је предалеко. Ако је све по заслузи, очекујем да ћемо једном бити тамо, само не волим да причам толико унапред.

На путу ка остварењу циљева, наше кошаркашице имаће помоћ нове саиграчице, Американке Данијел Никол Пејџ.

- Супер смо је прихватили, ја је возим свуда, показујем јој Београд. Пејџ је супер и наме разлога да је не прихватимо, сви помажемо једним другима. Водили смо је и да упозна чари Београда - уз осмех је завршила Бутулија.

Србија ће на Евробаскету (11-28. јун) играти у групи Ц против Русије, Велике Британије, Хрватске и Летоније. Само европски првак иде директно на Игре у Рио, док селекције од другог до петог места иду у квалификације.

Коментари / 0

Оставите коментар