Тони је знао још 2005.: Рафа, имамо велики проблем!

Тони Надал, тренер и стриц некада првог тенисера света Рафаела, предвидео је пре десет година да ће његов штићеник имати највећег ривала у Новаку Ђоковићу.

Тенис 05.06.2015 | 14:00
Тони је знао још 2005.: Рафа, имамо велики проблем!

Наиме, у аутобиографији Тонија Надала он се присећа Вимблдона 2005. године.

„Тог тренутка се савршено сећам“, стоји у Тонијевој књизи.

„Били смо на Вимблдону, то је била 2005. година. Ишао сам од места где играчи тренирају до свлачионице где ме је Рафа чекао. У једном тренутку сам застао поред терена број 18 да бих погледао мало меч који се у том тренутку играо. Аргентинац Хуан Монако, један од најбољих Рафиних пријатеља на АТП туру, играо је против играча којег нисам знао. Остао сам неко време како бих погледао меч, а онда сам отишао у свлачионицу и рекао свом братанцу: ’Рафаеле, имамо ситуацију’, рекао сам му. ’На шта мислиш?’, птао ме је. ’Кажем да имамо проблем. Његово име је Новак Ђоковић и он тренутно игра против Хуана Монака на терену број 18’.“

Мање од 12 месеци после тог догађаја, Рафа и Новак су одиграли четвртфинале Ролан Гароса. Био је то први међусобни дуел вероватно највећег ривалства у историји тениса. Од тада су одиграли још 43 међусобна меча, а Надал после пораза у среду има две победе предности – 23:21.

Коментари / 0

Оставите коментар