Џумхур: На Вимблдону 2. коло - пуна капа!

Босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур данас је, након сјајног наступа на Ролан Гаросу, изјавио да је на том турниру достигао свој највиши ниво у овом моменту, додавши како ће покушати да до краја године настави са добрим играма.

Тенис 06.06.2015 | 08:40
Џумхур: На Вимблдону 2. коло - пуна капа!

"Једна одлична седмица је иза мене. Имао сам одлична три меча. На Роланд Гаросу сам достигао свој највиши ниво. Меч са Роџером Федерером је био једно од испуњења мојих снова. Надам се да ће бити још оваквих мечева", рекао је Џумхур.

Истакао је да ће покушати да и на трећем овогодишњем грен слем турниру у Вимблдону оствари запажен резултат.

"Прво идем у Москву на турнир, гдје ћу искористи прилику да направим добар резултат. Након тога, идем на егзибиционе мечеве у Енглеску. Након тога, на Вимлдону ћу покушати да доведем своју форму на највиши ниво. Неки тренери ми говоре да могу одиграти добро и на трави. Надам се да ћу и на Вимблдону направити добар резултат. Са два кола бих био пресретан", рекао је бх. тенисер.

Напоменуо је како се посебно мотивише за мечеве са тенисерима који су бољи од њега на АТП листи.

"Није случајност што сам побјеђивао боље од себе. Циљ ми је да се пласирам међу 50-60 најбољих тенисера свијета. Боље се носим са играчима који су на ранг листи бољи од мене", казао је Џумхур који ће вјероватно и даље остати на 88. мјесту АТП листе због бодовног система.

Нерфид Џумхур, Дамиров отац, истакао је како је циљ да Дамир у наредним годинама уђе међу 10 најбољих тенисера свијета.

"Надам се да ће Дамир наставити овако да игра до краја године, што би га могло одвести на 60-70 мјесто на АТП листи. Задовољан сам Дамировим напретком. Он увијек пробија те границе и постиже циљеве којима тежимо. Сада радимо на томе да направимо тим људи око Дамира који ће га опслуживати", рекао је његов отац, додавши да је циљ да Дамир наредних година, односно до 26.-27. године, уђе међу Топ 10 тенисера свијета.

Коментари / 0

Оставите коментар