Анализа: Све подсјећа на ''непоновљиву'' 2011. годину...

Импресивни Новак је опет у магичној серији! Париз, Лондон, Мелбурн, Индијан Велс, Мајами, Монте Карло, Рим и опет Париз. Чудесна серија Новака Ђоковића се наставља и све подсећа на, чинило се, "непоновљиву" 2011. годину.

Тенис 05.06.2015 | 12:40
Анализа: Све подсјећа на ''непоновљиву'' 2011. годину...

Тада је Ноле од почетка сезоне направио невероватан низ од 41 победе све до полуфинала Ролан Гароса, када је Роџер Федерер прекинуо чаробну нит. Касније је први пут освојио Вимблдон и истовремено се први пут пробио на прво место светске ранг листе.

Сада је, рачунајући најважније турнире од краја прошле године до сада, односно мастерсе из категорије 1.000 и гренд слемове, опет у својој магичној серији. И опет је везао 42 тријумфа без пораза ако се посматрају само ти турнири, а има 27 узастопних победа ове године.

Чак ни деветоструки шампион Ролан Гароса Рафаел Надал није могао да га скрене са пута - Ђоковић му је препустио свега девет(!) гемова у четвртфиналу уз потезе за памњеће, од којих су Рафу сигурно болела леђа.

Да није било пораза од Ива Карловић у четвртфиналу Дохе, туринира из категорије 250, на самом старту сезоне, и неуспеха у финалу Дубија против Роџера Федерера, туринира из категорије 500, имао би савршен учинак. То су мечеви где се једино спотакао ове године.

Низ је започео у Паризу крајем октобра 2014, наставио титулом на завршном мастерсу у Лондону, преко Аустралијан опена, затим Индијан Велса, Мајамија, Монте Карла и Рима. Ризница трофеја се експресно увећавала, остала су још два корака до толико дуго чекане титуле Ролан Гароса.

Једини гренд слем трофеј који му недостаје је на дохват руке, перо је наоштрену за нову страницу белог спорта, уз сво поштовање ривала у полуфиналу Ендија Мареја. Против њега води са 18:8 и није изгубио на последњих седам сусрета.

Коментари / 0

Оставите коментар