Новак: Срећан сам, али...Сад иде оно најбитније!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стоји чврсто на земљи са обе ноге, јер је рекао да не сме да се заноси победом над Рафаелом Надалом у четвртфиналу, с обзиром на то да најважнији мечеви на Ролан Гаросу тек долазе.

Тенис 04.06.2015 | 15:40
Новак: Срећан сам, али...Сад иде оно најбитније!

"Свестан сам да ћу већ сутра морати на ово да заборавим. Борим се да не паднем у несвест од задовољства јер је четвртфинале. Одиграо сам савршен меч, али има још два меча и онда ћемо у недељу да славимо", рекао је Ђоковић.

Ноле је био убедљив и "почистио" је Рафу са 7:5, 6:3, 6:1 за полуфинале, а уједно му је нанео тек други пораз у каријери на Ролан Гаросу.

"Није мала ствар победити Надала на Ролан Гаросу. Изузетно сам задовољан и срећан што сам ово постигао. Он је најдоминантнији играч у историји тениса на овом турниру и то довољно говори о његовом квалитету. Није играо на свом нивоу, али мислим да и ја имам заслуге за то, играо сам веома концентрисано, сталожено и агресивно", казао је први тенисер света.

Ђоковић је истакао да, осим на самом мечу, није имао много контакта са Надалом.

"Када играте један против другог на овако битном мечу и турниру, не наилазите један на другог много, иако сте у истој свлачионици", додао је Новак.

Метеоролози су најавили велике врућине у Паризу наредних дана, а српски тенисер је казао да то неће много утицати на њега.

"Нисмо имали велике врућине до сада, али сам спреман за то. Свима су исти услови, прихватићу их какви год да су. Идеално је као што је било против Рафе, местимично облачно, са повременим падавинама", рекао је Ђоковић уз осмех.

Најбољи тенисер света ће у борби за финале играти против Британца Ендија Мареја.

Коментари / 0

Оставите коментар