Одбојкаши Србије: Побједе су нам неопходне!

Одбојкаш Србије Урош Ковачевић изјавио је да не може да обећа победе у предстојећим утакмицама против Италије у Светској лиги, већ само велику борбу.

Остали спортови 05.06.2015 | 08:40
Одбојкаши Србије: Побједе су нам неопходне!

Одбојкаши Србије у петак од 20.30 у Пезару играју против Италије, прву утакмцу другог викенда Групе А Прве дивизије Светске лиге. Друга утакмица играће се у недељу од 18 часова у Болоњи и то ће бити 250. меч Србије у Светској лиги.

"Италија је један од конкурената за освајање медаље у Светској лиги. Даћемо све од себе да у две утакмице пробамо да победимо. Обећавамо највећу борбу, наша борбеност на терену никада није долазила у питање. Надам се да ћемо победити, али обећати победу није захвално", рекао је Ковачевић.

Одбојкаш Србије Никола Росић рекао је да очекује тешке и квалитетне утакмице против Италије.

"Обе екипе биће комплетне и наступаће у најјачим саставима. На нама је да покушамо да испунимо оно што нам се каже, да се добро психички и мотивационо спремимо и дамо све од себе. Идемо меч по меч, морамо да пробамо да ишчупамо сваки сет, пошто имамо искуства из ранијих такмичења у Светској лиги где је поен количник одлучивао", рекао је Росић.

"Требају нам победе, у свакој утакмици морамо да идемо на победу и да се максимално боримо. Сваки меч против Италије је тежак, знамо колико тактички добро играју, колико су спремни. Очекујем тешке мечеве", додао је он.

Росић је навео да много значи подршка тренера и да је осим физичке припреме најважније и да се ради на психолошком плану.

"Менталитет екипе је битна ствар и мора да се гради од самог почетка. За сада је добро, радимо на томе. Увек можемо да побољшамо ствари, али морамо да верујемо у нас и наш рад и да крену победе. Најбољу игру Србије очекујем када буде најважније - за финални турнир. Надам се да ћемо жељом и борбом доћи до праве форме", рекао је Росић.

Коментари / 0

Оставите коментар