Комплименти на које "падају" жене

Не реагују све жене добро на комплименте које им мушкарци упућују, али ипак воле да чују нешто похвално на рачун стаса и телесне тежине. Понекад погрешно тумаче похвале на свој рачун.

Занимљивости 04.06.2015 | 08:36
Комплименти на које "падају" жене

Тако си згодна - то је комплимент који жене највише воле да чују од мушкарца, показало је британско истраживање у којем је учестовало више од 2.000 особа оба пола.

Велики број представница лепшег пола, чак 43 процента, највише воли да слуша "хвалоспеве" о стасу и телесној тежини, па су најсрећније кад супротни пол констатује да им је линија савршена. Такође, 40 одсто дама највише воли да чује да има леп осмех, а у мањем проценту се одушевљавају комплиментима о коси, очима, мирису...

Ипак, формула успеха није тако једноставна како можда изгледа, јер само половина жена добро реагује на комплимент. Чак 36 процената припадница лепшег пола погрешно тумачи похвале упућене њиховом изгледу. На пример, ако им неко каже да су лепо нашминкане, 14 одсто то схвата као упозорење да су претерале или да нису природно лепе. Поједине се увреде и када јачи пол похвали њихове облине јер то "преводе" као вишак килограма.

Ипак, речи на које све негативно реагују и које мушкарци никада не би требало да везују уз даме су: дебљина, уморно лице и нерасположеност, упозоравају стручњаци. Ако то чују, чак и кад су свесне да саговорник има најбољу намеру, свађа је готово неминовна.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

04.06.2015 09:50

Поздрав љепсој половини!!!

ОДГОВОРИТЕ