Дуле: Ако ове сезоне нису успјели да нас униште, пробаће сљедеће!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је предстојећи дерби Супер лиге против Црвене звезде најмање важан у овој сезони, али да, као и сваки дерби, носи тежину и да ће његови кошаркаши покушати да победе.Тренер Партизана поново је причао о тешкој економској ситуацији, али и о друштву и, како је оценио, "нападима на Партизан" у напорима да се "ефемеризује".

Кошарка 04.06.2015 | 19:40
Дуле: Ако ове сезоне нису успјели да нас униште, пробаће сљедеће!

"Свака утакмица између Партизана и Црвене звезде не носи случајно епитет дербија и без обзира каква је њена посредна вредност и какве циљеви се реализују, да ли пласман у Евролигу, или прва позиција у домаћем првенству или Куп, свака је по себи важна и значајна и игра се у посебном емотивном статусу и публлике и играча и клубова, па тако и ова, која је можда од свих које ће бити одигране ове године бити можда и најмање значајна", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Он је казао да су значајнији били дуели у Јадранској лиги, поготово у плеј-офу, затим у купу, али и онај из првог дела Супер лиге, који је Звезда добила са 16 разлике, за коју је Вујошевић оценио "да не оставља много простора да се надокнади и заузме прво место".

"Са друге стране сваки, па и овај дерби, је довољно важан да изазове страсти и све оне ствари које кошарку чине лепом. Што се тиче нашега стања, лакше су повређени Едо Мурић и Драган Милосављевић и не могу да кажем да ли ће моћи да играју. Њима су у уторак прописана мировања од два дана, али ако не буду потпуно спремни, сигурно нећемо ризиковати да неко од њих уђе са хроничном повредом у плеј-оф", рекао је Вујошевић.

Он је поновио, као и много пута до сада, да је Партизан у тешкој материјалној ситуацији и да се спонзори политички спречавају да улажу у клуб. Он је оценио и да би се "сваки други колектив" распао да се налази у ситуацији у којој се налазе црно-бели.

"Играчи се, међутим, понашају на частан начин, што није често у овом свету бешчашћа. Играће екипа која је добро плаћена, уз мала закашњења, против екипе која није плаћена. Ја стално причам о материјалној беди и знам да људи не воле да се то понавља, али за беду нису одговорни они који су је изазвали, него они који је трпе и ништа не раде поводом тога. Можда је и то оно на шта људи не воле да буду подсећани", рекао је Вујошевић.

Он није говорио о именима, али је казао да постоји пројекат "стављања тачке на црно-бели свет" (цитат Небојше Човића) и да "они" желе да се "фајнал фор" Евролиге одржи у Београду са тимом који није Партизан.

"Ако ове сезоне нису успели да нас униште, пробаће следеће. Да нас ефемеризују да нас склоне од свега што је Партизан до сада био у земљи, региону и Европи", рекао је Вујошевић.

Утакмица се игра у 21.00.

Коментари / 0

Оставите коментар