РГ - Ана пред полуфинале: Једва чекам!

Ана Ивановић рекла је да је задовољна игром и победом у четвртфиналу Ролан Гароса против Украјинке Јелине Свитолине и да очекује тежак дуел у полуфиналу.

Тенис 04.06.2015 | 08:40
РГ - Ана пред полуфинале: Једва чекам!

Ана Ивановић се пласирала у полуфинале Ролан Гароса, пошто је победила Украјинку Елину Свитолину са 6:3, 6:2.

"Задовољна сам веома победом јер није био нимало лак меч, с обзом на услове. Било је ветровито, али срећна сам што сам успела да останем смирена током целог меча, да играм агресивно како сам планирала и да је ставим под притисак. Она је заиста добро играла целе недеље, срећна сам што сам успела да други сет завршим дуплим брејком", рекла је Ивановићева.

Седма тенисерка света ће у полуфиналу играти против 13. тенисерке света, Чехиње Луције Шафарове.

"Биће тежак меч, она је у супер форми, то је доказала у претходна два дана. Спремна сам за тај окршај, покушаћу да се спремим најбоље што могу, али неће бити лако. Биће важно да од самог почетка будем у мечу", рекла је она.

Ивановић је до сада осам пута играла са Шафаровом и остварила три победе.

"Она је леворука, има добар сервис који је тешко прочитати. Прави мало грешака, много јако удара, добро се креће. Има мало рупа у њеној игри, биће важно да будем концентрисана на сваки поен, да направим добар план игре, да играм своју игру, будем агресивна и радим оно што сам радила до сада. У прошлости смо имале много тешких дуела", рекла је српска тенисерка.

Ивановићева је навела да су она и Свитолина због јаког ветра у мечу правиле грешке, али да је изненађена својом добром игром на мрежи, с обзиром на тешке услове.

"Мораш да будеш у глави јак и да мислиш о наредном поену. Морала сам више да се крећем, да се трудим да више улазим у терен и ударам. Мораш стално да будеш активан и агресиван када су такви услови", рекла је она.

Ивановић је поновила да пре почетка Ролан Гароса није имала велика очекивања.

"Свесна сам да за пут којим са кренула и рад који сам зацртала некад треба времена како би се видео резултат. Срећна сам што сам успела да играм све боље из меча у меч, све дође на своје. Најважније је да идем дан за дан и да се трудим да сваког дана постигнем несто више и напредујем", рекла је она.

Ивановић је 2008. године освојила Ролан Гарос, а упитана да ли је овај турнир подсећа на ту годину, она је рекла да "се осећа као друга особа".

"Ово је нова година, ново учешће, нове противнице, нове су ситуације. Биће напорно, али радујем се овом изазову", рекла је Ивановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АНА

04.06.2015 09:48

ајде

ОДГОВОРИТЕ