КЛС - најава: Партизан - Црвена Звезда из табора Партизана...

"Сваки дерби игра се у посебном емотивном статусу и публлике и играча и клубова, па тако и овај сутрашњи, који је можда од свих који ће бити одиграни ове године и најмање значајан", каже тренер Партизана. Црно-бели, можда, ослабљени улазе у девети овосезонски дуел ца "вечитим ривалом".

Кошарка 04.06.2015 | 17:00
КЛС - најава: Партизан - Црвена Звезда из табора Партизана...

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да је предстојећи дерби Супер лиге против Црвене звезде најмање важан у овој сезони, али да, као и сваки дерби, носи тежину и да ће његови кошаркаши покушати да победе.Тренер Партизана поново је причао о тешкој економској ситуацији, али и о друштву и, како је оценио, "нападима на Партизан" у напорима да се "ефемеризује".

"Свака утакмица између Партизана и Црвене звезде не носи случајно епитет дербија и без обзира каква је њена посредна вредност и какви циљеви се реализују, да ли пласман у Евролигу или прва позиција у домаћем првенству или Куп, свака је по себи важна и значајна и игра се у посебном емотивном статусу и публлике и играча и клубова, па тако и ова сутрашња, која је можда од свих које ће бити одигране ове године и најмање значајна", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Он је казао да су значајнији били дуели у АБА лиги, поготово у плеј-офу, затим у Купу, али и онај из првог дела Суперлиге, који је Звезда добила 16 разлике, а за који је Вујошевић оценио "да не оставља много простора да се надокнади и заузме прво место".

"Са друге стране сваки, па и овај дерби, је довољно важан да изазове страсти и све оне ствари које кошарку чине лепом",

Он је поновио, као и много пута до сада, да је Партизан у тешкој материјалној ситуацији и да се спонзори политички спречавају да улажу у клуб. Он је оценио и да би се "сваки други колектив" распао да се налази у ситуацији у којој се налазе црно-бели.

"Играчи се, међутим, понашају на частан начин, што није често у овом свету бешчашћа. Сутра игра екипа која је добро плаћена, уз мала закашњења, против екипе која није плаћена. Ја стално причам о материјалној беди и знам да људи не воле да се то понавља, али за беду нису одговорни они који су је изазвали, него они који је трпе и ништа не раде поводом тога. Можда је и то оно на шта људи не воле да буду подсећани", рекао је Вујошевић.

Он није говорио о именима, али је казао да постоји пројекат "стављања тачке на црно-бели свет" (цитат Небојше Човића) и да "они" желе да се 'фајнал фор' Евролиге одржи у Београду са тимом који није Партизан.

"Ако ове сезоне нису успели да нас униште, пробаће следеће. Да нас ефемеризују да нас склоне од свега што је Партизан до сада био у земљи, региону и Европи", рекао је Вујошевић.

Тежак задатак је пред изабраницима Душка Вујошевића, који ће можда у утакмицу ући ослабљени неиграњем капитена Драгана Милосављевића и словеначког бека Еда Мурића.

"Што се тиче нашега стања, лакше су повређени Едо Мурић и Драган Милосављевић и не могу да кажем да ли ће моћи да играју сутра. Њима су јуче прописана мировања од два дана, али ако не буду потпуно спремни, сигурно нећемо ризиковати да неко од њих уђе са хроничном повредом у плеј-оф", рекао је Вујошевић на конференцији за медије поводом најаве утакмице.

Утакмица се игра у четвртак од 21.00.

Коментари / 0

Оставите коментар