Елвир Баљић: ''Змајеви'' могу до ЕП-а!

"Надам се пласману БиХ на наредно Европско првенство. Сарајево је заслужило да буде првак. Посебно ми је драго због тренера Ушчуплића", истакао је Елвир Баљић, који преговара са Аданаспором око преузимања клупе овог турског тима.

Фудбал 05.06.2015 | 08:00
Елвир Баљић: ''Змајеви'' могу до ЕП-а!

За тренерске услуге Елвира Баљића, прослављеног фудбалера, доскора асистента Сафета Сушића у стручном штабу репрезентације Босне и Херцеговине заинтересовани су бројни турски клубови. Међу њима предњачи Аданаспор, прволигаш који се са Баљићем на клупи у наредној сезони жели вратити у Супер лигу ове евро-азијске земље.

"Да, то је тачно. Већ сам се састао са челним људима Аданаспора", ексклузивно је открио Баљић, додавши:

"Причали смо. Нисмо се још ништа договорили. Размијенили смо мишљења, упознали се и могу рећи да се у много ствари слажемо. Разговор је био фин, а још раније сам говорио како желим радити у клубу који има јасан циљ, односно амбиције што је случај са Аданаспором. Оставио сам простор од седам до 10 дана да размислим, па ћу се поново састати са људима из клуба. Видјећемо, није искључено да сједнем на клупу Адане, мада морам бити искрен и рећи да то није једини клуб који ме жели за тренера".

Баљић није хтио говорити о именима клубова који га конкретно зову, али посљедњих дана појавиле су се информације како би од наредне сезоне могао преузети Бурсаспор.

Он ће вечерас присуствовати финалу Купа Турске у којем ће у Бурси играти његови бивши клубови из играчких дана, Бурсаспор и Галатасарај.

"Биће одлична утакмица. Бурса игра сјајно у задњих 10 мечева, а Галата је шампион. Бурса има и предност домаћег терена, што би можда могло, а и не мора одлучити. Шансе су 50:50. Немогуће је прогнозирати исход сусрета", рекао је бивши фудбалер Реал Мадрида, Жељезничара, Сарајева...

Баљић прати и дешавања у репрезентацији. Тврди, ватрени је навијач "змајева" и вјерује да ће, ипак, БиХ успјети изборити пласман на ЕУРО Француска 2016. Но, забринут је стањем са играчким кадром у националном тиму своје земље, јер већина најбољих репрезентативаца посљедњих мјесеци нису били стандардни играчи у својим клубовима.

"Колико год сте квалитетни ако не играте нисте у оптималној форми, а већина наших играча не игра у својим клубовима. Никада није била гора ситуација, јер готово 90 посто наших репрезентативаца не игра у својим клубовима. Биће веома тешко 12. јуна у Зеници. И поред свега фаворити смо на свом на терену и квалитетнији од Израелаца. Питање је само у каквој ће физичкој спреми бити наши играчи. Понављам, ако играчи нису у такмичарском темпу то утиче на екипу. Међутим, надам се да ће остварити тријумф. БиХ може и мора побиједити Израел. Сходно томе, надам се пласману БиХ на наредно Европско првенство", казао је Баљић.

Сретан је и што је његов бивши клуб, Сарајево, постао првак Босне и Херцеговине за сезону 2014/15.

"Јако ми је драго што је Сарајево послије толико година првак. Реално на Кошеву су заслужили да буду шампиони. Посебно ми је драго због Џенана Ушчуплића, да је тако млад тренер успио постати првак. Сарајево је најорганизованији клуб у БиХ. Винсент Тан је уложио новац и хоће да направи добар клуб. Рекао бих то овако, Сарајево је сад близу европског клуба, а од наредне или неке од наредних сезона, надам се, и истински европски", истакао је на крају Баљић.

Коментари / 0

Оставите коментар