РГ: Серена убједљиво до полуфинала!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у полуфунале Ролан Гароса убедљивом победом над Италијанком Саром Ерани.

Тенис 03.06.2015 | 16:20
РГ: Серена убједљиво до полуфинала!

Серена је после три кола у којима се мучила приказала сјајну партију и резултатом 6:1, 6:3 обезбедила ново, 27. полуфинале Грен слема у каријери.

У борби за финале Американка ће играти са бољом из меча у којем се састају Тимеа Башчински и Алисон Ван Ујтванк.

Од тих 27 покушаја, до сада је успевала да 19 пута стигне до титуле, четири пута је била вицешампионка, а само је три пута испадала у полуфиналима. Последњи пут се то десило 2009. године на УС опену, када је од ње била боља Ким Клајстерс у два сета.

Сада ће девојка из Калифорније имати прилику да се бори за јубиларну 20. Грен слем титулу, укупно трећу на Ролан Гаросу. Претходно је у Паризу била најбоља 2002. и 2013. године.

Четвртфинални меч против Саре Ерани прошао је баш онако како смо претпоставили – у потпуној доминацији Серене која је просто разнела противницу са основне линије.

У девет међусобном дуелу две тенисерке Вилијамс је остварила исто толико победа, док је Сара само два пута успела да јој узме сет. Током тих девет мечева Ерани је освојила 51 гем, што је нешто више од пет и по по мечу.

После размене брејкова на старту меча, Американка је направила серију од четири узастопна гема и лагано повела у сетовима. Иако није бриљирала, добрим сервисом и снажним ударцима са основне линије потпуно је разоружала ривалку.

Други део игре био је нешто узбудљивији од првог – Ерани се држала до 3:3 када је Серена још једном убрзала и рутински меч привела крају.

После нешто више од 60 минута игре Серена Вилијамс одсервирала је 10 ас удараца и имала укупно 39 директних поена. Поред тога забележила је 23 неизнуђене грешке, док је тај однос код Саре Ерани био стадардних 8:7.

Наградни фонд на овогодишњем Ролан Гаросу износи 28 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар