Американци заинтересовани да улажу у Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је у Вашингтону са представницима америчких компанија. Истакао је да њихова заинтересованост за улагања у Србији значи бржи процес евроинтеграција и ширу политичку подршку САД Србији.

Србија 02.06.2015 | 22:50
Американци заинтересовани да улажу у Србију

Представници "Џенерал Електрика" су премијеру пренели да је та компанија отворена за нове инвестиције у Србији, док је од представника компаније "Фрипорт МекоМоран" премијер затражио, између осталог, помоћ у проналажењу стратешког партнера за РТБ "Бор".

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, са представницима компаније "Џенерал Електрик" премијер је разговарао о сарадњи у области енергетике, здравства, транспорта и авио-индустрије.

Вучић је, како се наводи, нагласио да је Србија спровела све законске реформе како би страним инвеститорима омогућила бржу и лакшу реализацију инвестиција.

Саговорнике је обавестио и о економским реформама које је реализовала влада Србије, што нашу земљу чини економски стабилном и безбедном за стране инвестиције.

Вучић је истакао да је Србија спремна да америчким компанијама обезбеди најбоље услове пословања у региону западног Балкана и подршку српске Владе.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

03.06.2015 08:53

А Косово и Метохија?

ОДГОВОРИТЕ