''Орлови'' убијеђени: Преокренућемо квалификације!

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Гудељ рекао је да је овај тим квалитетнији од селекције Данске.

Фудбал 03.06.2015 | 11:00
''Орлови'' убијеђени: Преокренућемо квалификације!

Гудељ је додао да Србија заслужује много бољи пласман у квалификацијама за Европско првенство у Француској.

"Често су ме питали и у Холандији шта се дога]а са нашом репрезентацијом. Нисам умео да им одговорим. Исти одговор имам и сада. У првој утакмици против Данске у Београду догодио нам се несхватљив и необјашњив пад. Данци нису бољи од нас, то гарантујем. Наш тим би морао да буде медју најбољима, не само у квалификационој групи, већ у европском фудбалу", рекао је Гудељ.

Србија се после четири одиграна кола налази на четвртом месту на табели са само једним освојеним бодом, а испред ње су Португал (девет), Данска и Албанија (по седам).

"Тешко нам пада све ово што се догађа репрезентацији. Желим да верујем да ће убрзо уследити преокрет", додао је Гудељ.

Он је недавно склопио уговор са холандским великаном Ајаксом.

"Ајакс ме је највише желео, био је најагресивнији у преговорима и у договору са породицом и агентом, изабрао сам прелазак у Амстердам. Верујем и надам се да ћу имати успеха као и у претходна два клуба. Посебно ме радује што ће у Ајаксу бити и мој млађи брат", рекао је Гудељ.

Нападач Саутемптона Филип Ђуричић нагласио је да у репрезентацији не постоји играч који на свакој утакмици није дао максимум и на пати због последњих резултата.

"Сви желимо победе, бодове, играње у доброј атмосфери. Молим само око тога да не буде неспоразума. А све остало, а има много тога, мора да буде много боље. Као професионалци морамо да изнесемо терет морања, да амортизујемо некако тај негативан став према нама. Самопоуздање се најлакше гради кроз утакмице. Ево, имамо их две на располагању, права прилика да се утисак попорави", рекао је Ђуричић.

Везиста Бенфике Љубомир Фејса рекао је да Србија има квалитет за много боље резултате.

"Много тога непријатног догодило се репрезентацији. И на терену и око њега. А знам сигурно да имамо квалитет за много више. Не треба сада много живети у прошлости. Морамо сву снагу да усмеримо на актуелни тренутак и урадимо све да у Данској освојимо бодове и променимо ситуацију у квалификацијама, у нашу корист", рекао је Фејса.

Он је додао да је пресрећан сам због опоравка од тешке повреде и повратка на терен.

"Нажалост, већ сам имао такво искуство у каријери, знао сам шта ме чека, припремио сам се психолошки, али заиста је опет било јако тешко да се издржи све. Најбитније, све је прошло, све је иза мене, поново сам у репрезентацији где се увек јако лепо осећа", додао је Фејса.

Орлови ће у Београду боравити до петка, кад се у поподневним сатима селе у Беч, где ће два дана касније одиграти пријатељски меч против репрезентације Азербејџана.

Квалификациона утакмица против Данске на програму је 13. јуна у Копенхагену.

Коментари / 0

Оставите коментар