Шарли Ебдо напао Надала!

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал наводно се нашао на удару сатиричног магазина „Шарли ебдо“ који га је оптужио за допинг.

Тенис 03.06.2015 | 10:40
Шарли Ебдо напао Надала!

На насловној страни магазина, који је последњих месеци био у центру пажње због терористичког напада на његову редакцију, налази се тенисер, који по мишљењима многих подсећа на Надала, а у руке су му забодени шприцеви.

Магазин је на тај начин реаговао одлуку париских власти да у одређеним болницима отворе такозвану собу за дрогирање, а „Шарли ебдо“ је то повезао са тенисом. „Шарли ебдо“ је паметно, ипак, одлучио да на траку на глави тог тенисера стави крокодила, чиме је алудирао на знак спортске марке Лакост и тако се уједно дистанцирао.

Међутим, насловна страна магазина довела је до реакције Краљевске тениске федерације Шпаније која је осудила такав потез, истакавши да „Шарли ебдо“ баца сумњу на част шпанског тениса.

„Све оно што је објављено у магазину 'Шарли ебдо' је непоправљив пример напада на интегритет спорта који је синоним за величину. Ми у потпуности стојимо иза Рафе Надала и свих наших играча, који имају подршку и шпанских судова, као што је било у случају прилога емитованог на Каналу плус, и због овога нико не сме да прође некажњено“, стоји у саопштењу владајућег тела шпанског тениса.

Међутим, челници Краљевске тениске федерације Шпаније нису потврдили да ли ће поднети тужбу против магазина као што је случај био са Каналом плус. Пре три године, та телевизија се јавно извинила јер је током три дана објавила комичне прилоге у којима се инсинуира да иза успеха шпанских спортиста, укључујући и Надала, стоји допинг.

Коментари / 0

Оставите коментар