РГ: Сјајна Ана је у полуфиналу!!!

Ана Ивановић пласирала се у полуфинале Ролан Гароса убедљивом победом против Јелине Свитолине – 6:3, 6:2.

Тенис 02.06.2015 | 16:20
РГ: Сјајна Ана је у полуфиналу!!!

Српска тенисерка одиграла је бриљантан меч и пласирала се у прво Грен слем полуфинале од 2008. године.

Последње полуфинале на Грен слему Ивановићева је одиграла управо на Ролан Гаросу 2008. када је и освојила своју једину Грен Слем титулу.

У дуелу са Свиолином Ана је практично од почетка до краја контролисала дешавања на терену, није јој сметао ни јак ветар који је дувао на терену Филип Шатрије и на крају је остварила можда и неочекивано лаку победу.

Српска тенисерка играла је разноврсно, форхенд је сјајно функционисао, а статистика показује да се Ана питала на овом мечу. Имала је 37 винера и 30 неизнуђених грешака, наспрам само 8 винера Свитолине (14 грешака).

Био је ово седми дуел српске и украјинске тенисерке и седма победа Ивановићеве. Свитолина очигледно није могла да се избори на прави начин са тремом, пошто јој је ово било прво Грен Слем четвртфинале у каријери.

Ривалка Ивановићевој у полуфиналу биће победница дуела Шафарова – Мугуруса.

Ток меча:

Ана је добро почела меч. Од старта је била агресивна, направила је неколико грешака у уводном гему, али је ипак повела са 1:0. Јак ветар правио је тенисеркама велике проблеме на старту, а Ивановићева је већ у другом гему направила брејк уз неколико сјајних форхенда.

Стечену предност Ана је олако успустила. Већ у наредном гему Свитолина је вратила брејк и то пошто је Ивановићева направила дуплу сервис грешку на брејк лопти. Није лако изгубљен сервис гем пореметио српску тенисерку која је наставила са веома добром игром.

У четвртом гему одиграла је неколико веома интелигентних потеза и поново је стекла брејк вишка, а онда и без већих проблема потврдила ту предност - 4:1. Имала је Ана шансу и у шестом гему, водила је са 0:30, али је Украјинка добила четири везана поена и смањила је.

Свитолина је у седмом гему имала прво 0:30, онда и једну брејк лопту, али је Ана остала мирна, добила је три везана поена и дошла на корак од првог сета. Свитолина је уз доста потешкоћа натерала Ивановићеву да одсервира за први сет, а Ана је девети гем добила без изгубљеног поена за 1-0 (6:3).

Нове ударце већ уздрманој противници Ана је задала одмах на старту другог сета. Већ у првом гему је направила нови брејк, а онда је повела са 2:0 тако што је спасила две везане брејк лопте.

Успевала је српска теисерка да сачува брејк вишка све до седмог гема када је серијом страховитих форхенда стигла до брејк шансе, а онда још једним фантастичним форхенд ритерном и повела са 5:2. Ту је и дефинитивно одлучен меч, пошто је Ана већ у следећем гему одсервирала за велику победу и пласман у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар