Видео анализа, РГ: Спремите се за највеће ГС четвртфинале у историји!

Од када је извучен жреб за Ролан Гарос 22. маја цео тениски свет прича о четвртфиналу између Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

Тенис 03.06.2015 | 00:00
Видео анализа, РГ: Спремите се за највеће ГС четвртфинале у историји!

Сви су и тада знали да је окршај српског и шпанског тенисера неизбежан. И били су у праву.

Надал је изгубио сет, али је савладао Џека Сока са 3-1 у понедељак, док је Ђоковић испустио само шест гемова против Ришара Гаскеа и на тај начин заказао вероватно највеће четвртфинале у историји Грен слем турнира.

Надал ове године у Паризу покушава да постане први тенисер у историји који је освојио неки Грен слем 10 пута, док Ђоковић јури једину Грен слем титулу која му недостаје.

Једино четвртфинале Грен слема у скорашњој историји које је близу овог које ће Надал и Ђоковић одиграти у среду био је дуел Андреа Агасија и Пита Сампраса на УС опену 2001. године. Сампрас је славио у сјајном мечу после четири тај-брејка, али и Сампрас и Агаси су већ до тада освојили УС опен, а дуел у среду има много већи улог.

Надал има невероватан скор на Ролан Гаросу (70-1), али је ове године изгубио пет пута на шљаци, што је више пораза него што је имао од 2006. до 2010. укупно. због свега тога је пао на седмо место на АТП листи, а евентуални пораз у среду би га избацио из Топ10.

„Сада можемо да разговарамо о дуелу са Ђоковићем“, рекао је Надал после победе над Соком, пошто је претходно одбијао да коментарише евентуално четвртфинале.

„То је најтеже четвртфинале у мојој каријери на Ролан Гаросу, без дилеме“, додао је Шпанац.

Новак Ђоковић је остварио практично све у тенису осим победе над Надалом на Ролан Гаросу и освајања титуле у Паризу. Српски тенисер је добио Надала у свим осталим Грен слем финалима, савладао је Роџера Федерера у финалу Вимблдона и Надал на Ролан Гаросу је остао једина непремостива препрека за првог играча света.

Ђоковић је шест пута играо против Надала на Ролан Гаросу и успео је да освоји четири сета. Најближи победи био је 2013. у полуфиналу када је имао брејк предности у петом сету.

„Играти против њега овде и на било ком другом трурниру се у потпуности разликује. Услови веома погодују његовом стилу игре“, рекао је Ђоковић вероватно алудирајући на другачије лоптице, спорију шљаку и шири терен (Филип Шатрије).

„Нисам навикао да играм против њега тако рано на турниру. Али, то је реалност и изазов који морамо да прихватимо“, додао је српски тенисер.

И преостала четвртфинала на Ролан Гаросу ће бити сјајна. Стан Вавринка и Роџер Федерер, Нишикори и Жо-Вилфред Цонга, као и Мари и Ферер. Само Бердих од првих осам носилаца није прошао у саму завршницу, али сви причају само о 44. међусобном дуелу двојице највећих ривала у историји овог спорта. Спремите се за спектакл у среду...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

03.06.2015 05:20

Новаце растури спанског се..њу!

ОДГОВОРИТЕ