Бараж: Хамбургер је и даље ЈЕДИНИ који никад није испао из БЛ!

Екипа Хамбургера СВ и даље је једини немачки тим који је члан Бундеслиге од њеног оснивања 1963. године.

Фудбал 02.06.2015 | 10:20
Бараж: Хамбургер је и даље ЈЕДИНИ који никад није испао из БЛ!

ХСВ је избегао елиминацију у Цвајту победом после преокрета над Карлсруеом са 2:1, после продужетака у реваншу.

Након 1:1 у Хамбургу, Карлсруе је повео на свом терену 12 минута пре краја, али је ХСВ у надокнади времена избегао пораз и елиминацију. Уследили су напети продужеци, да би пет минута пре краја јунак ХСВ-а постао Николај Милер.

Тако ће наши репрезентативци Слободан Рајковић и Гојко Качар и следеће сезоне играти у Бундеслиги, наравно ако остану чланови ХСВ-а.

Након досадног првог полувремена ХСВ је кренуо офанзивно у наставку, што је омогућило шансе и домаћину, али су их пропуштали Пјер-Михаел Ласога с једне, те Данијел Гордон и Мануел Гулде с друге стране.

Коначно, 12 минута пре краја домаћин стиже до предности. ХСВ је корак од највећег пораза у историји клуба довео резервиста Рејнолд Јабо, који је добио сјајну лопту од Рувена Хенингса преко Рајковића, а онда је гурнуо у мрежу поред немоћног голмана гостију.

Уследио је напад ХСВ-а на све или ништа, две сјајне гол шансе, али Јохан Ђуру и Клебер погађају оквир гола после прекида.

Ипак, труд се исплатио гостима у првом минуту надокнаде времена, Марсело Дијас постиже фантастичан гол из слободног ударца, сместивши лопту у стилу Дејвида Бекама уз леву стативу.

Уследила је опрезна игра два тима у продужецима, али пет минута пре краја Карлсруе је поклекао. Клеер је сјајно пронашао Николаја Милера који бежи чуварима и доноси преокрет за очајање домаћих навијача.

У надокнади времена домаћини су имали шансу да изједначе, али је Рене Адлер одбранио пенал.

Хамбургер СВ основан је 1887. године па носи надомак Диносаур, а од основања Бундеслиге 1963. ниједном није играо у нижем рангу.

Два пута је освајао Лига куп Немачке, три пута Куп, шест пута био шампион земље и једном Европе (1983).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бранислав

02.06.2015 08:25

Ста рећи осим свака част момци!

ОДГОВОРИТЕ