Најчуднији афродизијаци на свијету

Мање-више сви веома добро знамо које је намирнице препоручљиво узимати за јачање либида. Тамна чоколада, остриге, кавијар и црвено вино налазе се на свакој листи.

Занимљивости 02.06.2015 | 08:18
Најчуднији афродизијаци на свијету

Међутим, шта је са следећим намирницама које не звуче нимало безазлено?

Супа од бика
"Јак попут бика" израз је који привлачи многе љубитеље ове животиње познате по лудом темпераменту. На јужноазијском подручју ова супе се прави од лука, шаргарепе и полних органа бика, који наводно имају јака афродизијачка својства. Иако звучи опако, ова супа је заправо прилично "питома" и фина, а ко зна, можда и од вас направи животињу у кревету!

Риба фугу
Море нуди мноштво афродизијака, а међу њима се нашла и надалеко позната и смртоносна риба фугу. Као што је познато, за њено спремање морате бити посебно обучени, јер у противном они који рибу наруче неће добро да заврше, пошто је фугу препун токсина. Ипак, кад се спреми како треба, и за време јела осећате лагане трнце на језику и образима. Наводно баш ти трнци подстичу добро сексуално расположење.

Кобра
Кад смо већ помислили како је фугу најопаснија животиња овде, ево нам и кобре. Чини се како најчуднији афродизијаци долазе од опасних животиња. Посебна ствар је случај кобре, за чије се месо верује како побољшава секс. Ако већ желите да је једете, будите сигурни да је добро скувана и припремљена, а ако вам се не једе змијско месо, пробајте нека пића која садрже крв ове опасне отровнице.

Шпанска мушица
Неки људи спремни су да учине све за љубав, па ће тако појести и потенцијално смртоносну ствар која вас чини надутима, узрокује сврабеж и још доста гадних ствари. Шпанска мушица се историјски сматра нечим што може да стимулише либидо. Она заправо и није мушица, већ буба, која садржи кантаридин, који је опасан у већим количинама. Прекомерна доза може да изазове грозницу, нападе, а на крају и смрт, тако да би било паметно бити опрезан!

Магареће млеко
Овај афродизијак има врло дугу историју, а потиче још из времена старих Римљана. Жене које би се окупале у магарећем млеку тврдиле су да су осећале деловање које се манифестовало јаким сексуалним узбуђењем, док су мушкарци били уверени како им магареће млеко повећава мушкост! Легенда тако каже како се Неронова супруга купала у магарећем млеку како би повећала страсти у кревету. Ко зна, можда би било боље да је и њен супруг користио ову купку, па би поштедео Рим великог пожара…

Да ли сте пробали неку од ових намирница?

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар