Срби и Мехелен ипак остали без ЛЕ!

Јанковић, Обрадовић, Косановић и Веселиновић посустали су на последњој препреци до Лиге Европе.

Фудбал 01.06.2015 | 17:40
Срби и Мехелен ипак остали без ЛЕ!

На крају и успели су – и нису!

Фудбалери Мехелена, које са клупе предводи наш тренер Александар Јанковић, а за које играју Иван Обрадовић, Милош Косановић и Далибор Веселиновић, на крају сезоне у којој је примарни циљ стављен пред њих био – опстанак, нису успели да изборе квалификације за Лигу Европе.

После победе од 2:1 на условно речено "свом" стадиону, у оближњем Левену, Мехелен је данас доживео пораз у реванш мечу последње рунде баража за Европу. Шарлроа је био бољи тим – 2:0 (0:0).

Жуто-црвени, који први меч нису могли да играју код куће због превида Управе клуба, која није веровала да ће се стићи до ове рунде такмичења у Јупилер лиги, па је уговорила реновирање стадиона, у узвратном мечу на "Стад ду Пају" нису упутили шут у оквир гола за 90 минута игре, на крају су остали и са играчем мање на терену када је у надокнади времена искључен штопер Един Цоцалић.

На асистенцију Нескенса Кебана из Конга, Грк Стергос Маринос довео је Шарлроа у вођство у 69. минуту, што је био резутлат који је домаћина водио у Лигу Европе, па је Мехелен морао да потражи погодак. Али, није га било све до 89. минута, када је утакмица дефинитивно решена.

Седрик Форе асистирао је Димерсију Ндогали за 2:0, а потом је и фудбалер из БиХ, Цоцалић, добио црвени картон, па Јанковићев састав није успео бар у надокнади времена да проба да избори продужетке.

Мехелен је током бурне сезоне, а све након кампање у сезони 2013/14 када је некако изборен опстанак, дуго био близу зоне испадања, али се екипа пробудила у фебруару и серијом од седам победа, што је био нови рекорд клуба, стигла у борбу за Лигу Европе. Жуто-црвени прошли су успешно своју групу од четири клуба, али нису успели у два сусрета са петопласираним тимом Јупилер лиге.

У првој утакмици која је одиграна у Левену, Мехелен је повео преко Ибрахиме Сисеа, на 1:1 изједначио је Карел Герертс, а победу и наду донео је наш Косановић голом у финишу утакмице. Током сезоне, Мехелен је имао позитиван скор са Шарлроа, 0:0 у гостима и 2:1 код куће.

Коментари / 0

Оставите коментар