РГ: Испаде Шарапова, Мугуруса у 1/4-финалу!

Чешка тенисерка Луција Шафаржова направила је највеће изненађење досадашњег тока турнира, елиминацијом прошлогодишње шампионке Марије Шарапове. Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса потврдила је новим пласманом у четвртфинале Ролан Гароса да јој је турнир у Паризу омиљени.

Тенис 01.06.2015 | 14:00
РГ: Испаде Шарапова, Мугуруса у 1/4-финалу!

Шафаржова је одиграла феноменалан меч против Шарапове победивши је резултатом 7:6, 6:4, после нешто мање од два сата игре.

Шафаржова је контролисала меч од првог до последњег поена, највише захваљујући савршеном ритерну који јој је омогућио да константно напада. Велики број лоптица завршавао је дубоко у пољу противнице, а поени су неретно завршавани већ следећим ударцем, обично форхенд дијагоналом.

Иако се друга тенисерка планете у неколико наврата враћала уз доста среће, није имала снаге за потпуни преокрет.

Чешка представница је боље отворила дуел – већ у трећем гему је стигла до брејка, али је Шарапова брзо изједначила на 3:3. До краја првог сета није било превише узбуђења, па се отишло у тај брејк. Додатни гем Шафаржова је фуриозно стартовала, да би га након почетних 5:1 лагано привела крају.

Наставила је девојка из Брна у истом ритму, а рани брејк у другом сету омогућио јој је да контролише ритам. Поново је ритерном разбијала Машу и лако дошла до 3:0. Тада је и Рускиња кренула да подиже ниво игре, па је уз помоћ судије извршила притисак на сервис противнице и изједначила на 3:3.

Поново се ушло у неизвесну завршницу сета – Шафаржова је у десетом гему промашила балон који је пао на линију, али је код друге меч лопте још једном напала форхедном по дијагонали за највеће изненађење у Булоњској шуми.

Чехиња је била много боља у пољу – уписала је 34 директна поена и 22 неизнуђене грешке, док је Шарапова била у минусу (20:26).

Шафаржова у следећој рунди иде на Мугурусу, а њих две налазе се у половини жреба са нашом Аном Ивановић. Ивановићева је једина тенисерка из тог крака костура која је икада играла у финалу Грен слема.

Мугуруса је направила још једно изненађење, пошто је у четвртом колу елиминисала Италијанку Флавију Пенету са 6:3, 6:4.

Шпањолка ће се у борби за полуфинале састати са Чехињом Луције Шафаровом која је направила велико изненађење елиминацијом прошлогодишње шампионке Марије Шарапове – 7:6 (7-3), 6:4.

Попут Гарбиње, и Шафаржова је одиграла одличан меч и направила највеће изненађење досадашњег тока Ролан Гароса.

Међутим, Италијанка је та која је боље почела меч – направила је брејк и повела са 2:0, али се Шпањолка брзо вратила и изједначила. Потом је стигла до још једног брејка што је било довољно за први сет.

Сличан сценарио виђен је и у другом делу игре – Пенета је водила са 3:0 пре него што је њена противница освојила шест од следећих седам гемова за нови велики тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар